2374
Следвайте ни

Подписването се отлага с дни, работещ кабинет - в началото на другата седмица

viber icon

Утре или през уикенда ще бъде финализирано  коалиционното споразумение, а в началото на следващата седмица ще има работещ кабинет, увери пред бТВ лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Той обясни, че всичко се уточнява, преди политическата сила да вземе мандата, за да няма след това тепърва преговори. 

До голяма степен съставът на МС вече уточнен. Петков обаче се въздаржа да назове министрите поименно.

"Не искам да влизам в спекулации. Останаха броени часове и дни. Ще оставя свободата на нашите коалиционни партньори да уточнят техните листи", каза той.

Кирил Петков потвърди, че финансовото министерство ще отговаря и за контрола върху еврофондовете. Тези две функции е логично да бъдат заедно. И в двата случая това са публични финанси и  харченето по най-добрия начин е приоритет  и на националното финансиране, и на европейското. Това е най-добрият начин за контрол, заяви Петков.

Той заяви, че вицепремиерите ще са петима - по един за всяка партия в коалицията. 

Запитан дали ще има пост за Корнелия Нинова, отвърна: "Няма да влизам в тази коментар. Нека всеки коалиционен партньор определи най-добрия човек за дадената позиция. Отборът ще е с най-добрите и се надяваме това да стане отборът на България".

Кирил Петков обясни, че в нито един момент не е имал съмнение дали ще може да сформира кабинет.

"През цялото време работихме с ясната цел, че трябва да се случи това правителство. Ходихме в централите, за да покажем диалогичност. Не държим някой да идва при нас само защото сме най-големите. Оттук нататък ще има отборна игра. Не е трябва да има форма на ежемесечин съвет, комуникацията трябва да е постоянна", добави той. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Нали

Нали

09.12.2021 | 11:07

Европейската комисия ни връща плана за възтановяване с 43 ГРЕШКИ!!!!!!!! Ето това е най-добрата оценка за възможностите и кадърността на Радевата хунта! Кирил Петков е една пълна НУЛА, монтиран в управлението за да маскира с циркове целите на червената мафия, а именно да изпере парите на олигарсите и да спаси от правосъдието шпионинът Радев! ИМПИЙЧМЪНТ НА РАДЕВ!!!! Колкото по-скоро, толкова по-добре за майка България!

Отговори
8 7
Цонко

Цонко

09.12.2021 | 11:15

Нали ,голям смешник си брато !

Отговори
6 7
Калуди

Калуди

09.12.2021 | 11:33

Жалко Цонко, много жалко. Жалко е, че Нали-то е прав, но има прекалено много Цонковци дето по-далеч от носа си не могат да видят.

Отговори
4 6
Нали

Нали

09.12.2021 | 12:48

Цонко ,голям смешник си брато !

Отговори
2 2
Сик

Сик

09.12.2021 | 13:01

Да да беше хунта, ама не би. Щото ако беше една от първите работи щеше да и бъде да национализира Камениците и да вкара Тиквата и Гешев в затвора.

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?