Следвайте ни

Подновяват търсенето на черната кутия на падналия в морето МиГ-29

viber icon

Военноморските сили подновяват операцията по издирването на черната кутия на падналия в морето самолет МиГ-29 от полунощ, съобщиха от пресслужбата на ВМС.

Решението е взето след проверка и профилактика на техническите средства и извършен детайлен анализ на цялата събрана информация за конкретизиране на евентуалното местоположение на черната кутия, уточняват от ВМС.

В операцията участват минен ловец "Цибър" и моторен катер 213 от състава на ВМС, както и група от фирма "Хидроремонт ИГ" ООД със специализирано подводно оборудване.

Инцидентът с падането на военния самолет стана на 9 юни при изпълнение на тренировъчна задача над морската акватория на България. Веднага първо стартира операция по търсенето и спасяването на пилота на изтребителя, която за съжаление приключи трагично - при издирването се установи, че майор Валентин Терзиев е загинал. След това това започна активно издирване на „черната кутия“ на падналия в морето МиГ-29, което продължава и до днес.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Егати и партньорите

Егати и партньорите

23.06.2021 | 19:59

Нали уж сме у НАТО то? Ами да попитам - нямат ли "партньорите" ни техника за откриване и намиране на тази черна кутия? Ако случая бе с немски или английски самолет пак тъй ли щяха да гледат сеир от страни? Нали УЖ всички са равноправни и са "членове"?! Май са повече търговско немско-американско дружество.

Отговори
3 1
Има ли вероятност изстреляна от сърбите ракета да е свалила нашия Миг?

Има ли вероятност изстреляна от сърбите ракета да е свалила нашия Миг?

23.06.2021 | 22:51

https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-ima-li-veroyatnost-izstrelyana-ot-sarbite-raketa-s-125-neva-po-vreme-na-ucheniya-da-e-porazila-nashiya-mig Има ли вероятност изстреляна от сърбите ракета С-125 Нева по време на учения да е поразила нашия МиГ?

Отговори
2 0
Любопитен

Любопитен

23.06.2021 | 19:24

Искам да попитам кой от редакцията на Марица решава кои статии могат да се коментират и кои не?И кой трие неудобните коментари? Пример: Коментара на съпругата на Рогачев.

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?