Следвайте ни

Подла схема в хотел в Слънчев бряг бърка дълбоко в джоба

В луксозния апарт-хотел „Планета” в Слънчев бряг, където летен дом са си закупили десетки чужди граждани , а към момента хотелската му част е пълна с туристи, се разиграват денонощни разправии с управата, информира Flagman.bg.

Днес там е бил повикан екип на голяма българска телевизия, чужденците настояват за гласност.

Това са направили три собственички в късния следобед заради безчовечното отношение на управата на хотела, откъдето изненадващо са им отказали достъп до басейна. Имали забрана за ползването му.

Нещо повече – заключили са вратата към него и са настояли да плащат допълнително за него. До този момент ползването на басейна е било включено към годишната такса за поддръжка, за което имат валидни договори и никой, според чужденките, не бил информиран за тази неприятна промяна. Те заявиха, че за всеки ден и за всеки човек трябва да дават по 10 евро.

„Имаме достатъчно снимков, аудио- и видеоматериал, който искаме да покажем на българските власти – в т.ч. и на прокуратурата ви, за да видите на какво беззаконие сме подложени”, заяви Алиса Кузмина.

От 22-минутен звуков запис на спор между афектирани турскоговорящи собственици на апартамент, тяхна българска защитничка и управителката на хотела, става пределно ясно, че са инвестирани нови средства в басейна, които са оскъпили имотите им, затова басейнът вече ставал платен за собствениците.

Към момента десет семейства от чужденците, които са си купили апартаменти в петзведата курортна перла се намират в хотела и негодуват от „изненадата”.

Общо 20% от целия сграден фонд са продадени на такива собственици, условията за ползване на които са променени, по думите им, внезапно.

Хотел „Планета” се намира на около 100 м от плажа и основната му екстра е огромен плувен басейн с две зони за деца, вечерно време басейнът е прекрасно място за забавления, заради което е примамлив за инвестиция в летен семеен имот.

Самият хотел представлява затворен комплекс с ресторант за 900 души, спа център, фитнес и други благини.

„Скандалите тук ще ескалират идните дни, защото голяма част от тези собственици на апартаменти са ги преотдали на летовници. Летовниците ще пристигнат и ще установят, че нямат достъп до басейна, а пък той е включен в продадения им туристически пакет. Ще стане още по-сложно”, каза брокер по недвижими имоти пред по повод постъпили обяви за препродажба на апартаменти в този хотел

Причината чужденци да се освобождават от имота си тук са именно усложнените отношения.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (4)

Страхотен български сайт за игри от които се печели!

23.07.2019 | 10:11
0 0

Страхотен български сайт за игри от които се печели! Играй безплатно, печели истински награди! Десетки видове игри, томболи, лотарии! Развий твой блог - печели от писане на статии! Без ограничения - колкото повече играете, толкова повече печелите! Най-важното - напълно безплатно е, и се забавлявате! Регистрация тук - https://vipigri.com/register.php?ref=70876& bsd=VXkF9zYbBXv

Еде

18.07.2019 | 09:51
12 1

Хората с право негодуват!Договора трябва да се спазва.Като са правили инвестицията,питаха ли собственниците за нея?!Явно не!Сега питам къде е онова недоразумение Ангелкова?Това е проблем на много места по черноморието!Мои познати от Русия,имаха такива проблеми със закупени имоти.Продадоха ги и за по малко пари си закупиха по-големи имоти в Испания.Българското море умира като дестинация с такава министърка и такова отношение към туристите!!

Itali

18.07.2019 | 09:33
12 0

Ne se nayadoha gadovete mutrenski.

Ирина

18.07.2019 | 08:55
11 1

Изроди мръсни .Дано си получат заслуженото .

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?