Следвайте ни

Подкрепяме Чехия срещу незаконните руски действия

viber icon

 Българското правителство отново изрази позицията си за пълна подкрепа към Чехия във връзка с незаконните руски действия срещу нейния суверенитет, съобщават от МВнР.

“Отново бих искала да потвърдя от името на премиера Борисов и на българското правителство, че България изразява пълна солидарност с Чехия относно незаконните действия на Руската федерация и нашите правоохранителни органи са вече в контакт с властите в Прага, за да окажат пълно съдействие при разследването.” Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, която днес се видя с посланика на Чехия Лукаш Кауцки.

Двамата обсъдиха последните развития около експлозията на склада за боеприпаси във Врбетице и свързаната с това криза в чешко-руските отношения.

Министър Захариева подчерта, че България бе една от първите държави, която реагира с публично изявление за подкрепа и солидарност с Прага.

"От името на външния министър и на чешкото правителство благодаря за солидарността на България", заяви посланик Кауцки, който запозна министър Захариева с последните развития по случая. Той изказа голямата благодарност на Чехия за изразената на заседанието на 19 април 2021 г. на Съвета „Външни работи“ от министър Екатерина Захариева пълна солидарност на България с Чехия срещу нарушаването на националния й суверенитет от страна на Русия. 

Посочено бе още, че подкрепата от България е изключително ценна, тъй като Чехия я приема като много близък съюзник

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Ццц

Ццц

27.04.2021 | 01:18

Тази да мълчи, че колко грях има....

Отговори
0 1
Никой:

Никой:

26.04.2021 | 17:25

Тая `що продължава да се обажда без да я питат... вероятно да прави кефа на такива задръстеняци като Някой и сие?

Отговори
2 2
Някой

Някой

26.04.2021 | 16:59

Ушанките трябва да бъдат изолирани от реалния свят! Лилипутин вече не се трае, трябва да бъде смъкнат от власт, иначе Европа не я чака нищо добро

Отговори
2 2
Magareshki

Magareshki

26.04.2021 | 16:40

Tiho krokozabel. Shaibite moje da ti nashokat kancheto kuho.

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?