Следвайте ни

Почна се: Контрабанда на сръбски яйца

viber icon
Яйцето може да измести контрабандата с цигари. Куфарна търговия с яйца почнаха предприемчиви българи.

Яйцето в Сърбия се търгува по 14 ст., и то на стока с печат и високо качество, пише "Стандарт"', цитират от novini.bg. Затова керван от куфарни търговци вече задръсти граничните пунктове.

Човек може да внесе не повече от две кори с яйца. Затова през границата се нижат цели семейства по няколко пъти на ден. Те ги изкупуват на кило, а после ги продават по 25 ст.

Поредната идея на земеделския министър Мирослав Найденов заради спекулата с яйцата, оосбено преди Великден, е да свали цените, като разреши вноса от Полша.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

TATA

TATA

08.03.2012 | 13:03

BRAVO NA TIAH.SLED KATO NASHITE SE INATIAT DA IM STOIAT IAICATA I DA SI GI IADAT.

Отговори
0 0
аре ся

аре ся

08.03.2012 | 11:56

аре ся, това не е контабанда, това сие малка търговия на дребно. хората законно си внасят яйцата през границата. защо да не си докарат някой лев, а да чакат на помощи от голееееееемите разбойници?

Отговори
0 0
търговец

търговец

08.03.2012 | 10:36

В Полша също няма яйца точно заради същатат директива, която и те трябваше да изпълнят, така че яйца от там няма как да се внесат. В цяла Европа няма яйца, а това, че цените във Франция били по-ниски, са пълни глупости. Спекула тука няма. Просто родните производители, които знаеха от тринадесет години, че този момент ще дойде, трябваше да си преустроят фермите по етапно, а не в стремежа си за по-голяма печалба като не инвестират, да чакат и се надяват да им удължат срока. То и затова е възможно някъде цените да са по-ниски - просто хората там са се преоборудвали назад в годините и съотношението търсене-предлагане се е регулирало през годините. Недейте веднага скачайте сррещу производителите. Интересно как като казаха, че цената от производител е около 0,30 стотинки за брой, се намират яйца по магазините с цена 0,50 стотинки... После ще ми разправят, че търговците слагали по 3-4 стотинки печалба.

Отговори
0 0
майничка

майничка

08.03.2012 | 10:25

БАБХ да засили контрола над фирмите,които продават яйца,да не стане като миналия Великден,когато пловдиска фирма вмириса града с полски яйца.

Отговори
0 0
реалността

реалността

08.03.2012 | 09:58

по-голема контрабанда на всичко във българия никога НЕ Е ИМАЛО---ОСТАВКА,ОСТАВКА НА ЦЯЛОТО ГЕРБОМУТРЕНСКО ФАшИЗОИДОСТАЛИНИСТКО ПРАВИТЕЛСТВО И ПРЕДСРОчНИ ИЗБОРИ---ТОВА Е СПАСЕНИЕТО ЗА БЪЛГАРСКИЯ РОД!!!!!!!!!!!!!!!

Отговори
0 0
Гого

Гого

08.03.2012 | 09:48

А защо г-х министъра изобщо ги спря полските яйца, които за разлика от нашите са с хубав жълт жълтък (не знам как и с какво ги хранят тяхните "нещастни" кокошки)? За да угоди на интересите на нашите яйце-спекуланти, уж, за да подпомогне "родното" производство! Чисто манипулиране на пазара, за какъв свободен пазар изобщо говорим- държавно стимулиране на спекулата и монополите!!! Да си ходи този мухливец, дето и напоителните канали не знаеше къде ги има- и той беше шеф на Калинка- той е най-голямата "калинка" в това правителство!!!

Отговори
0 0
Гоце

Гоце

08.03.2012 | 09:44

Не само в Сърбия са по-евтини яйцата,а също в Македония и Турция.

Отговори
0 0
читател

читател

08.03.2012 | 09:15

ХИЧ НЕ МУ Е ЗА ВЯРВАНЕ НА МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ.ТОЙ ВЪОБЩЕ НЕ Е ЗА МИНИСТЪР.ДА НЕ БИ ПОЛСКИТЕ ЯЙЦА ДА СА ОТ ПО ЩАСТЛИВИ КОКОШКИ.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?