Следвайте ни

Почивка по Черноморието? Вижте цените в най-известните курорти

viber icon

Летният сезон по Северното Черноморие беше открит с малък брой български туристи, а чуждестранните гости на практика почти отсъстват. Дали ценовата политика може да изиграе решаваща роля за привличане на повече туристи и колко би ни струвала почивката?

Въпреки че Северното Черноморие откри сезона с малко отворени хотели и много отказани чуждестранни резервации, от бранша се надяват да привлекат максимален брой туристи, а ценовата политика е един от решаващите фактори. Именно затова, въпреки загубите, в курортните комплекси не предвиждат увеличение на цените на услугите си, става ясно от репортаж на Нова телевизия.

„Албена” за трета поредна година е със същите цени. Предлагаме само нощувка, предлагаме също така нощувка, закуска и вечеря, предлагаме и all inclusive”, заяви Христо Пенев, зам.-директор на комплекс „Албена”.

В курорта „Златни пясъци” цените за нощувка започват от 30 лв., но там се опасяват от ценова война между хотелите. 

„Всеки хотел си води собствена ценова политика. Войната е опасна, защото висококатегорийните хотели няма да могат да си покрият разходите”, обясни Станислав Стоянов, зам.-председател на Съюза на хотелиерите в курорта.

В по-малките места за настаняване, като къщите за гости, не се предвижда увеличение на цените. За предстоящия летен сезон там ще разчитат основно на български туристи. 

А голяма част от заведенията също ще задържат цените.  По крайбрежната алея във Варна, например, посрещат летния сезон без промяна, но се надяват на повече клиенти. 

„Силно се надяваме да няма отлив на туристи и като цяло да има някакво по-голямо раздвижване в сравнение с миналата година”, каза Свилена Георгиева, отговорник търговска зала в заведение.

В курортите обаче много от заведенията за хранене извън хотелските комплекси все още не са отворени. В „Албена” дори и малкото отворени заведения ще запазят цените си, въпреки сложната ситуация. 

Остава и въпросът с цената на чадърите и шезлонгите, за туристите, които не са гости на хотелските комплекси. В някои от курортите все още очакват отговор.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Въздух под налягане = НИЩО НЕ КАЗВА

Въздух под налягане = НИЩО НЕ КАЗВА

23.05.2021 | 18:46

МАРИЦА системно гърми фишеци с кресливи заглавия БЕЗ ДА КАЗВА НИЩО. Случайничко някой нещичко да е научил от тая Творба? НЯМАЛО ДА ПОСКЪПВА ЛИ? ЩО БЕ„ НЕКА СИ ПОСКЪПВА, ние будалите ша са опраяме и без "пучифка по БетоноМорието" кис-кис . . .

Отговори
4 1
11g

11g

23.05.2021 | 13:50

20 pi6.,//.0%%@#&$---7///___¶∆÷π√•|`~~~~®©\℅]¥€¢¢°÷׶

Отговори
0 3
Kurort

Kurort

23.05.2021 | 12:58

Само лъжи. Цените са безбожни за чужденците , какво остава за ,,богатите " българи. С тези цени, още много години няма да има туризъм. Какви 30 лева бе . я си проверете данните.

Отговори
17 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?