Следвайте ни

Почитаме Мария Магдалена

viber icon

Имен ден днес празнуват Магдалена, Магда, Меглена, Миглена, Лена. Днес църквата почита паметта на Света равноапостолна мироносица Мария Магдалeна. В житието на Мария Магдалeна се разказва, че когато Иисус Христос ходел по Галилея и извършвал чудеса, към него пристъпила жена на има Мария Магдалина (от гр. Магдала). Тя го молела за помощ. Господ изгонил из нея седем бесове и напълно я изцерил от болестта. Оттогава благодарната Мария служила непрестанно на Господа, слушала неговото учение и вървяла след него до самата Негова кръстна смърт.Тя самоотвержено изпълнила първата и главна заповед на Спасителя Христа: "възлюби Господа… от всичкото си сърце, и от всичката си душа, и с всичкия си разум, и с всичката си сила".

Народът ни тачи Мария Магдалена като първата вестителка на възкресението. На нея се приписва първия възглас: Христос во​скресе!

След Възнесението Господне Мария Магдалина прекарвала с пресвета Богородица и апостолите в постоянна молитва и била свидетелка на първите успехи на християнското учение в Йерусалим. Пълна с усърдие и вяра, тя сама проповядвала словото Божие и затуй посещавала разни страни. Църковното предание говори, че посетила и Рим и че поднесла на императора Тиберий червено яйце, като му казала: "Христос възкресе!", и му разказала за кръстната смърт на Господа.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?