Следвайте ни

Почина жена, заразена с COVID-19 в дом с лоша хигиена

viber icon

Жена, заразена с COVID-19 в старчески дом в Брезник, почина няколко дни по-късно. Въпреки че имала симптоми, тя била настанена в болница чак след настояване от страна на нейната дъщеря, съобщава NOVA.

Проверка на Регионалнатa здравна инспекция установила куп нарушения. Персоналът не разполагал с достатъчно предпазни средства, а хигиената в дома била на много ниско ниво, да не говорим за дезинфекция. Един санитар трябвало да чисти сградата и да обслужва общо 100 души.

"Моята майка сподели с мен, че има неразположение. Това се случи в началото на януари и имаше много почивни дни. Каза ми, че от персонала са се опитали да преборят симптомите с лекарства. Била е прегледана от лекаря, който обслужва дома. Той каза, че трябва да бъдат направени кръвни изследвания. Аз сметнах, че е възможно тя да е болна от COVID-19. Направиха й антигенен тест, който излезе отрицателен. За съжаление състоянието ѝ започна да се влошава", разказва дъщерята Райна Николова.

Тя отбеляза, че по нейно настояване жената е приета в Инфекциозна болница София. Още на следващия ден се оказало, че тя е положителна за COVID-19. По думите на Райна, лекарите в лечебното заведение казали, че това състояние на жената е от дълго време.

"Самата терапия на лечението не беше провеждана добре. Имало е дни, в които не са ѝ били давани лекарствата по рецептурна книжка. Някои лекарства са напълно игнорирани и сменени. Давани са лекарства, които не са съвместими с нейното състояние", казва дъщерята.

"В дома са установени редица нарушения. Няма коментар за състоянието му. Обяснението на собствениците е, че много хора са напуснали, а други са болни. Проверката установи, че за 100 души се грижи един санитар, а хигиента не е добра", посочиха проверяващи.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай