Следвайте ни

Почина директорът на столичния зоопарк

viber icon

Дългогодишният директор на столичния зоопарк д-р Иван Иванов е починал внезапно на 69-годишна възраст. Това съобщиха във Фейсбук негови колеги.

Д-р Иванов ръководеше софийската зоологическа градина 19 години - от 1995 г. до 2014 г.

По негова инициатива зоологическата градина става кандидат-член на Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите (ЕАЗА). Основани бяха дарителската програма на зоопарка и Екологичния научно-образователен център, припомнят от зоопарка.

"Той беше директор на зоопарка в най-трудните за нашата страна времена на прехода, но отдаде знания и усилия за поддържането му и опазването на животните. Д-р Иванов имаше сериозен принос за обогатяването и развитието на колекцията от животни на зоопарка. Той допринася и за създаването на архива на зоопарка", пишат още колегите на д-р Иванов.

Той беше член на управителния съвет на „Фондация за защита на животните“ и първият частно практикуващ ветеринарен лекар в София.

"Беше човек с всестранни интереси, запален по историята и колекционер, известен нумизмат и филателист. Поклон пред паметта му!", се казва още в съобщението.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?