Следвайте ни

Почина бивша зам.-министърка на финансите

viber icon

Почина бившият член на Управителния съвет на Българската народна банка и бивш зам.-министър на финансите Боряна Пенчева, съобщиха от БНБ.

Управителният съвет на Българската народна банка поднася на семейството и близките й най-искрени съболезнования за тежката и непоправима загуба, предаде БТА.

Боряна Пенчева е член на Управителния съвет на БНБ от 2 декември 2012 г. до 1 декември 2018 г.

През 2010-2012 г. тя е зам.-министър на финансите и алтернативен управител за България на Международния валутен фонд, управител за България на Черноморската банка за търговия и развитие, на Международната инвестиционна банка, Международната банка за икономическо сътрудничество, зам.-председател на Съвета за координация в борбата с измамите към Министерския съвет.

От 2011 г. тя е хоноруван преподавател по "Развитие на регионите и инфраструктурата в ЕС" на специалност "Европеистика" в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

В периода 2002-2009 г. Боряна Пенчева е заемала поста директор на дирекцията "Управление на средствата от ЕС" в Министерството на финансите.

През 2001-2002 г. тя е била изпълнителен директор на Агенцията за насърчаване на търговията към Министерството на икономиката.

 

Коментари (3)

Преминаващ

Преминаващ

04.09.2020 | 21:38

И най-големите крадци гушват букета. Мир в отвъдното, там парите не и трябват...

Отговори
2 0
Интелигентен

Интелигентен

04.09.2020 | 19:58

Същата ,новина ОЧАКВАМ С НАЙ-ГОЛЯМО И ОГРОМНО НЕТЪРПЕНИЕ ДА ЧУЯ ЗА Владислав Горанов и най-вече за Бойко Борисов,ЧЕ ...ДА СИ ОТДЪХНЕ ИЗСТРАДАЛИЯТ,МЪЧЕНИЧЕСКИ,БЪЛГАРСКИ НАРОД-ОМЕРЗЕН от тези двамата корумпирани крадливи КРАДЦИ.

Отговори
3 3
Оня с коня

Оня с коня

04.09.2020 | 13:52

Всички министри да измрете, като хлебарки барабар с депутатите.много ще се радвам.проклятие да ви направят, да мрете, както е прокълнат футболен клуб бенфика, да не вземе купа,както и става.

Отговори
5 10

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?