Следвайте ни

Почина 43-годишен със симптоми на COVID-19, линейката дошла твърде късно

viber icon

43-годишен мъж със симптоми на ковид е починал в София. Майката на Станислав Илиев твърди, че от Спешна помощ не са се отзовали на повикванията.

Жената звъняла пет пъти на 112, като обяснила, че синът й има симптоми на коронавирус - висока температура, отпадналост и хрипове.

Самата тя имала положителен PCR. Екип обаче така и не отишъл на адреса. На следващата сутрин мъжът издъхнал. Тогава дошла и линейка, а екипът само констатирал смъртта.

 

 

„На 2 април синът ми вдигна много висока температура. Първото обаждане бе в 17.43 ч. Казаха ми, че имат много пациенти, но ще бъдем обслужени. Последното обаждане, което направих, бе около 23.55 часа. Тогава ми беше казано, че линейка няма да дойде. Обясниха ми, че трябва да потърся линейка на следващата сутрин между 7 и 8 часа”, разказва майката на Станислав – Евгения Илиева.

Тя добавя, че състоянието на мъжа е било променливо. На следващата сутрин то вече било в тежко състояние.

„Започнах отново да звъня на 112. Сутринта звъннах отново в 6.40 часа. Казаха ми, че линейка идва и това се случи след около 40 минути. Когато лекарката дойде на етажа, синът ми вече нямаше пулс”, добавя майката.

Станислав е имал масивен кръвоизлив преди години. Тогава е бил спасен и не е имал допълнителни проблеми.

Евгения разказва, че се е обърнала към личния лекар, за да предупреди за състоянието на Станислав. Той не дошъл на посещение у тях.

„Не знам как лекуват от разстояние. Казват, че трябва да се обръщаме към лекарите при леки симптоми, а в този момент медицината я няма”, казва Евгения.

„Аз съм последният човек, който би трябвало да дава съвети за организацията на системата. Потвърждавам повече неща, които госпожата каза. Липсва запис около полунощ, в който някой да е звънял и да е била отказана линейка. Повикванията на госпожата са повече от 5. През цялото време тя е била питана за промяна в състоянието на момчето”, казва говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

Тя добавя, че се прави триаж на състоянието на пациентите. Адресът е бил забавен, защото е имало много спешни случаи. Когато този случай е бил определен за спешен, екипът е пристигнал за 14 минути, добавят от Спешна помощ.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Dinko

Dinko

14.04.2021 | 12:10

Chovek ima um da misli. Na lekar vqra da nqmash te sa kato vrachkite vechno ne sa vinovni vechno naluchkvat

Отговори
2 1
Дошла  линейка

Дошла линейка

14.04.2021 | 09:35

И то на другата сутрин. Има някаква грешка. В този смисъл линейката е пристигнала като катафалка. Голяма помощ е оказана на умиращия няма що. Това си е тактиката на докторите- ако организма се справи ще живее ако не ще умре. Доктора наблюдава.

Отговори
13 0
Силвия

Силвия

14.04.2021 | 08:44

Гледах интервюто, много скромна жена и явно затова са я подхвърляли и не са й обърнали внимание - нито ДжиПи , нито Спешна помощ! Хареса ми коментара на Виктор Николаев към К. Сунгарска - че явно трябва да сме истерични по тел , за да ни обърнат внимание, иронично, разбира се. Защото Спешна помощ никога не са виновни! Съболезнования на жената!

Отговори
24 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?