Следвайте ни

Побеснял питбул прегриза гърлото на стопанката си

Обясняват си реакцията на домашното куче с горещото време

viber icon

85-годишна жена е починала, след като е нападната от кучето си, порода питбул, в ботевградското село Литаково, съобщиха от ОДМВР-София. Инцидентът е станал около 17 часа вчера в двора на стопанката.

Изпратените веднага на място полицейски служители само установили безжизненото тяло на Йорданка Бельова. Животното е заловено в двора на имота от общински служители. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325В от НК.

Съсед на пенсионерката я чул няколко пъти ужасено да вика "Не, не!", след което всичко утихнало. Мъжът, който е полицай, предположил, че става нещо опасно и веднага се обадил на кмета на селото Пешо Петков. Той дошъл и започнал да вика Йорданка, звънял й на телефона, но никой не отговарял. Тъй като портата й била заключена, през съседен двор видял чехлите на жената разхвърляни, видял питбула, черен на цвят, който се движел нервно. Стопанката на дома обаче не отговаряла и затова кметът веднага се обадил в полицията.

Пристигналите служители не могли да влязат в двора на къщата, тъй като кучето на Йорданка започнало да им се нахвърля. Полицаите направили примка и положили доста усилия, за да го вържат. Един от униформените влязъл и се върнал с думите "Ужас! Прегризал е гърлото й като вълк, с рани е по лицето" - разказа Пешо Младенов пред botevgrad.com. Веднага към мястото е изпратена линейка. За съжаление медиците само констатирали смъртта.

Съседите коментират, че най-вероятно животното е побесняло в адската жега.

Пред bTV съседите казаха, че редовно е пускала кучето из двора, което значи, че му е имала доверие. "Може би не е пило вода целия ден", коментира Анелия Виткова от "Контрол по сигурността и обществения ред.

Питбулът е бил упоен от общинските служители по сигурността и вече е на отговорно пазене в полицията. Каква ще е съдбата му, ще преценяват разследващите и съдът. Кучето не е било регистрирано.

Стана ясно, че нито едно домашно куче в селото няма регистрация.

Йорданка Бельова живеела сама. В селото е от близо 30 години, след като със съпруга й се пенсионирали в София и се върнали на село. Синът й идвал в събота и неделя. Винаги в къщата й е имало куче-пазач. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?