Следвайте ни

Пловдивски кадър поема Агенция "Митници"

viber icon

Павел Тонев е новият директор на Агенция „Митници“, съобщи служебният финансов министър Асен Василев при представянето на екипа си.

Досегашният директор на "Митници" беше Георги Костов, бивш главен секретар на МВР.

Като основна причина за рокадата министър Василев обясни, че има писмо от ОЛАФ, според което митниците са нанесли щети на европейския бюджет за около 55 млн. евро, които пари ще се наложи да бъдат възстановени.

Павел Тонев вече веднъж оглави Агенция митници. Това се случи през ноември 2013 година, когато със заповед на министъра на финасите Петър Чобанов бе назначен за директор на приходното ведомство. 

Той е роден през 1966 г. в Пловдив, завършил е  "Счетоводство и контрол" в УНСС – София, и „Право" във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Постъпва на работа в митническата администрация през 1991 г. и работи като митнически инспектор, главен инспектор, началник на митническо бюро в “Пловдивски панаир”, началник на отдел в РМУ - Пловдив, зам.-началник и шеф на Митница - Пловдив, а през 2002 - 2009 г. – и шеф на Регионална митническа дирекция – Пловдив. Няколко години се занимава с консултантска дейност сферата на митническото и акцизното законодателство.

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?