Следвайте ни

Пловдивска връзка изплува в новото ръководство на Българския енергиен холдинг

viber icon

Пловдивска връзка изплува при смяната на ръководството на Българския енергиен холдинг, извършена от служебния министър на енергетиката Андрей Живков днес.  Като представител на държавата, която е едноличен собственик на капитала на дружеството, той освободи  Съвета на директорите на компанията в състав: Валентин Николов, Диян Димитров, Иван Андреев, Стелиан Коев и Александър Църноречки.

Беше обявено и новото ръководство, в което странно присъства и пловдивската адвокатка Веселина Канатова – Бучкова, която със сигурност никога не е имала нещо общо с енергетиката. 45-годишната дама обаче работи в адвокатската кантора на настоящия зам.-министър на правосъдието Иван Демерджиев.

Вероятно това е повлияло на избора на Канатова-Бучкова, която е специалист по административно право и административен процес, застрахователно право и спортно право. Така само два месеца след като Демерджиев получи пост в служебното правителство, голям скок в кариерата направи и неговата колежка. Иначе другите членове на новия директорски борд на БЕХ са Мария Велкова, Ива Петрова, инж. Пламен Дилков и Антон Симеонов. 

От министерството на енергетиката казаха, че причините за уволнението на ръководството на БЕХ са липсата на резултати по искането на министъра да бъде освободено ръководството на „Булгартрансгаз“. 

Втората забележка към работата на БЕХ е, че не виждат действия по препоръките на ЕК за прекратяване на кръстосаното субсидиране между компаниите в холдинга, както и по отношение на финансовото подобряване на дружеството.  

Новото ръководство на холдинга следва да предприеме необходимите действия за вписване на промяната в Търговския регистър. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?