Следвайте ни

След разхлабване на мерките: Пловдивчани окупираха язовири СНИМКИ

viber icon

Язовирите, разрешени за риболов, са окупирани от въдичарите, като всеки втори е от Пловдив, видя днес репортерът на "marica".  Въздъхнали с облекчение, че вече няма КПП-та и не трябва да  прибягват към уловки с декларациите, пловдивчани се втурнаха в първия почивен ден да се порадват на природата и да си опитат късмета на язовира. Някои са си стегнали такъмите още в петък, други - преди да се зазори в събота, за да си запазят място.

На  язовир "Сушица", който се намира  над Асеновград  на път за Кърджали, сутринта нямаше къде  да спреш с кола.   Дори и да няма препоръки от Националния оперативен щаб за спазване на дистанция, въдичарите   си имат златно правило - мятат въдици на 10 - 20 метра един от друг.  В събота беше пълно  с мераклии за риболов, въпреки че язовирът е отдаден под наем и се таксува на доста солени цени - 10 лева за една пръчка, 15 - за две, 20 лева за три въдици.

Цели лагери са разпънати  край  язовир "Брягово".  Той се простира между  селата Искра и Брягово, голям е и удобен за риболов, защото  няма стръмни брегове.  Палатки, кемпери, тенти , сгъваеми столове и маси, чадъри  се виждаха  още преди обяд  навсякъде, където и да погледнеш.  А по  пладне се разнасяше аромат на кебапчета и наденички.  И този язовир е в частни ръце, но  тук за 10 лева можеш да хърлиш 5 - 10 пръчки.   Разказват, че  по живково време  на това красиво място е имало резиденция на тогавашното партийно величие Дража Вълчева и на отбивката от пътя за язовира е имало бариера.

Днес на  тази отбивка едва се разминаваш от коли.  Рибарите разправят, че се хващат шаран, бяла риба, червеноперка, платика, каракуда, костур. И уточняват - ако имаш късмет. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?