46
Следвайте ни

Пловдив застигна Варна в онлайн преброяването, събират във всеки вход кодовете

viber icon

Пловдивчани се активизираха през уикенда в електронното преброяване, чийто срок беше удължен от 17 септември до края на месеца. На входовете на блокове и кооперации под тепета вече има залепени списъци, в които гражданите могат да попълнят кода на е-уведомлението.  

По 37,5 на сто от населението на градовете Пловдив и Варна са се преброили онлайн към момента, показват данните към 11.00 часа днес. За сравнение в София преброените по електронен път вече са 40,8 на сто, съобщиха от НСИ.

В отделните райони на трите най-големи града електронното преброяване не върви с еднаква скорост. В София най-висок е делът на преброените спрямо населението в район Изгрев (51,9%), а най-нисък - в районите Студентски и Кремиковци (по 19,6%). Класацията във Варна се води от район Приморски (42,2%), а в Пловдив - от район Южен (36,2%).

За страната класацията по относителен дял на преброените лица по области спрямо населението в областта продължава да се води от София (столица), на второ място е Варненска област (29,5%). Третото място с равен резултат си делят областите Габрово и Русе, в които до този момент електронно са се преброили точно по една четвърт от населението.

До момента 1 627 049 души са се преброили, като са попълнили електронната карта. Те живеят в 713 678 домакинства.

Преброител в столичния квартал Борово си направи специален имейл с инициалите си и „преброяване“, за да събира кодовете на електронно преброилите се. Адресът е разлепен в преброителния участък и на него хората могат да изпращат точния си адрес и уникалните кодове, които са получили.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

УМЕН

УМЕН

20.09.2021 | 22:31

Какви 8-милиона в момента не сме повече от 5-милиона но защо крият тези факти.....

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?