Следвайте ни

Пловдив дава и премиер за Слави? Вижте кого предлагат СНИМКА

viber icon

Петър Илиев е най-вероятното име на новия премиер. Така Пловдив, откъдето идват основните кадри за екипа на президента Румен Радев и служебното правителство, ще излъчи и министър-председател на "Има такъв народ".

Не е ясно дали той е предложение на президентския секретар Пламен Узунов, който подбира пловдивските кадри. Според определени източници е близък и до "Демократична България", пише "24 часа".

https://cache1.24chasa.bg/Images/Cache/701/Image_10024701_126_0.jpg

Петър Илиев отговаря на редактирания портрет от партията "Има такъв народ" - да не е участвал във властта от името на която и да е партия.

Петър Илиев бе номиниран от Слави Трифонов за правосъден министър в правителството с премиер Николай Василев, от което по-късно лидерът на ИТН се отказа под натиска на ДБ.  Илиев е лауреат на приза „Адвокат на годината“, който му бе връчен от бившия служебен премиер на Радев проф. Огнян Герджиков. Той е главен асистент в Юридическия факултет на Софийския Университет „Св. Климент Охридски” от 2006 г. досега.

Преподава „Конституционно право“, „Организация на правозащитните институции“ и „Правата на човека в юриспруденцията на българските съдилища“. Петър Илиев е доктор по право.

Завършил е Юридическия факултет на Софийския Университет „Св. Климент Охридски” с пълно отличие и е бил първенец на випуск 2003 г., за което е получил отличителния златен знак (златна значка) за пълно отличие от ректора на университета.

През 1997 г. е завършил Първа английска езикова гимназия в София, отново с пълно отличие и е бил първенец на випуска.

Докторската си степен получава в Софийския университет. Автор е на две книги и над 30 научни публикации (статии, студии и др.) по различни юридически въпроси. Автор е и на повече от 30 други публикации по юридически теми в периодичния печат и специализирани бизнес издания.

Специализирал е „Английско търговско право“ и „Право на Европейския съюз“ в Бъкингамския университет, Великобритания, където е завършил специализацията си с отличие. Специализирал е и „Американско търговско право“ в Ню Йорк, където също е завършил специализацията си с отличие. Има и специализации по „Правораздаване”, „Публична администрация“ и „Международно право и международни отношения”.

Д-р Петър Илиев e основател и управляващ съдружник на Адвокатско дружество „Илиев и Партньoри”. Адвокатското дружество пък е носител на отличието „Адвокатска кантора на годината“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Чудно ми е?!

Чудно ми е?!

27.07.2021 | 14:21

Само не се разбира от статията какво общо има този човек с Пловдив?!

Отговори
5 0
Георги v.

Георги v.

27.07.2021 | 13:28

Това ли е гордоста на Пловдив, че дава премиер на Трифонов? Ами тогава вече Пловдив може да стане не град на културата, а Национален център на чалгата и простотията.

Отговори
3 4
Тъ   пи чифути

Тъ пи чифути

27.07.2021 | 11:21

Ами тая чифутска мутра от Бъкингъм си е чисто Гербаджийка бе каун Кък ве каун га хората нямат пари за хляб този ПЛОВДИВСКИ каун се разхожда из света Виж му дестинацийте Кът турист е Га му остана време да фане мотиката да прекопае пиперя Мамицата ви чифутска герберугелска Да му го навра в кантората от задния хеморойден вход

Отговори
2 4
неутрален

неутрален

27.07.2021 | 10:53

С тази статия го отсвириха !

Отговори
4 1
Шъ му фърляме думати и яйца

Шъ му фърляме думати и яйца

27.07.2021 | 08:43

Да си фаща Петърчо пътя към Бъкингам От там квото е дошло се чуфутско го...но

Отговори
10 8
бгн

бгн

27.07.2021 | 10:42

Абе гербаджия тъп,като знам колко сте страхливи и прости и едно грахово зърно неможеш да хвърлиш.Още ви плащат от чекмеджето но и това скоро ще свърши.

Отговори
4 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?