Следвайте ни

Пловдичанин стана "Полицай на годината"

viber icon

Младши автоконтрольор Стойчо Яковски от ОДМВР-Пловдив получи наградата "Полицай на годината 2018". Той беше награден от вътрешния министър Младен Маринов и главния прокурор Сотир Цацаров.

Тържествената церемония "Полицай на годината 2018" се провежда за 25-та поредна година. Отличени бяха полицаи и колективи, постигнали високи професионални резултати.

Преди време момченце си глътна езика по време на полицейската демонстрация по случай празника на МВР. Полицаят Стойчо Яковски от сектор "Пътна полиция" веднага оказа първа помощ на 4-годишното дете. След това момченцето бе транспортирано в болница.

Стойчо Яковски е един от най-активните служители на реда в Пловдив. Той посещава детски градини и училища и дори в извън работното време превантивно запознава подрастващите с безопасността на движението. Тренира деца на бойни изкуства и е полицай с будна гражданска съвест.

Всеки един полицай от системата на МВР ще получи по 100 лева коледен бонус, като заделената сума за това е близо 5 милиона лева. Разбира се, бихме искали да дадем повече, но на този етап това са ни възможностите. Тези бонуси са оценка за дейността им през цялата година, съобщи още вътрешният министър Младен Маринов по време на церемонията "Полицай на годината".

"Разбирам исканията на полицейските синдикати за бонуси от 390 лева, но – пак подчертавам – възможностите ни са ограничени. Провеждан е диалог с тях, ситуацията им е обяснена, но ако пожелаят да протестират, те са в правото си да го направят. На този етап възможностите са ограничени с перо персонал", коментира министърът и допълни, че дори наказаните служители през годината ще получат допълнително възнаграждение, "тъй като не всички са калпазани".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?