Следвайте ни

Плевнелиев: Създателите на мутрите са в президенството, Радев гази законите

viber icon

Президентът Румен Радев не спазва куп закони и Конституцията на държавата. В същото време протестиращите, които казват: искаме върховенство на правото, нямат нищо против неговите действия. Затова протестът няма да успее. Създателите на мутрите са в президентството. Това са бивши агенти на Държавна сигурност. Това заяви президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) пред Bulgaria ON AIR в поредната си атака към своя наследник на "Дондуков" 2.

После даде своята рецепта как да се успокои ситуацията в страната.
"Трябва убедените демократи в България да се мобилизират и да направят своето мъдро решение. Ако бяхме истински демократи, ако имаше политически елит, ако партиите вярваха във върховенството на правото, то тогава има подадена ръка, включително от протестиращите. Искаме промяна на системата, добре, има промяна в конституцията. Системата не работи, значи дайте да променим конституцията. Въпросът е искаме ли и кога искаме тази промяна? Смятам, че Радев, който пред очите ни не спазва конституцията, има още по-малко моралното право да говори за конституция. Той няма морално право да иска оставките на НС и кабинета, той е нелегитимен, защото не спазва върховенството на закона. Радев е НЕпрезидент. Кажете какво е решението? Ако има поне мъничко разум, политическа воля, ако наистина желанието за промяна на системата е налице, трябва да е облечено в решение, а не само в протест", коментира Плевнелиев. 

"Ако казват А - искаме промяна, то трябва да дойде и Б - ето как. Ние трайно за съжаление сме се запокитили към казахските степи, а не към Европа. Нека всички партии да кажат, да, ГЕРБ има доброто намерение, да кажат: "Да, ние предлагаме една база, дайте да видим всички идеи". Ето тук липсва държавният глава", продължи Плевнелиев, който след края на мандата му няма особени политически изяви, но пък успя да мине под венчило със синоптичката Деси Банова.

Плевнелиев даде разяснения и какво трябвало да направи Румен Радев в момента. "Важно е президентът да каже: "Дайте да съберем всички и протестиращите и непротестиращите, партии, профсъюзи, работодатели, всички на една маса, да видим как да направим по-добра Конституцията и системата да върви напред", каза Плевнелиев. 

И решително се възпротиви на исканията на протеста за извънреден вот. 

"Извънредните избори не са решение. Тогава - 2013 г. по 50 000-60 000 бяха на улицата, сега са 600-1000. Не е нормално да не даваме решения. Сега са необходими решения, президентът Радев не е част от решението. Затова ГЕРБ казва, че, може би, решението е ВНС, за да променим системата, да имаме нова конституция. Едно ВНС изчиства всичко на ново, това е рестарт, ако го искате, заповядайте. Извънредни избори означава трайна нестабилност в държавата, а икономиката е в трудна ситуация. Мъдрото щеше да е държавният глава да се държи като балансьор в труден момент, а не като център нападател на опозицията", каза още Плевнелиев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

gost

gost

06.09.2020 | 13:00

Плевнелиев е с класи над недоразумението Мунчо!

Отговори
5 4
Ковидчо:

Ковидчо:

06.09.2020 | 11:40

Това недоразумение е такова нищо, че даже най-голямото нищо е по-нещо от него! Честит празник, българи!

Отговори
21 2
Помак

Помак

06.09.2020 | 10:50

Това същество беше тръгнало да посреща тълпите мигранти на границата едва ли не с хляб и сол, понеже чул, че Меркел ги е поканила.

Отговори
9 5
Шмиргел

Шмиргел

06.09.2020 | 10:29

Измежду Радев и Плевнелиев предпочитам Първанов

Отговори
3 10
Галя

Галя

06.09.2020 | 10:29

Този господин като го видя и ми се приспива. По-безволева личност не познавам, обаче взел да дава акъли.

Отговори
10 7
Хахаха

Хахаха

06.09.2020 | 09:53

Оди да сменяш памперси, бе помак.

Отговори
13 6
Моника

Моника

06.09.2020 | 11:06

Човек или по скоро протъстъска сган като няма аргументи обижда - при такъв умствен багаж-толкова

Отговори
4 4
Ковидчо:

Ковидчо:

06.09.2020 | 11:38

Монче, сладурано - спри със субстанциите, мила, че даже като пишеш заваляш думите!

Отговори
3 1
Сашо

Сашо

06.09.2020 | 09:44

Този,пак изпълзя,от някъде[email protected]

Отговори
13 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?