Следвайте ни

Пленумът на БСП заседава без Корнелия Нинова 

viber icon

Националният съвет на БСП изненадващо започна заседание без своя партиен лидер Корнелия Нинова. Заседанието бе свикано с подписите на 72-ма от членовете му, които са вътрешна опозиция на председателя.

Пленумът ще обсъди политическата обстановка в страната и мотивите за вота на недоверие, готвен от социалистите. По устав пленумът може да се събере с искане на 1/3 от 180-те си членове, но кворумът за вземане на решения е 95 гласа. 

Сутринта Корнелия Нинова направи изявление, в което призова хората да организират протест пред парламента в деня на дебатите по вота на недоверие, който ще бъде внесен в сряда. 

"Цялата страна се тресе, има очевидна криза в управлението, десетки хиляди граждани протестират на улицата и е важно БСП да се заяви къде се намира и каква е нашата политическа линия и поведение", каза на влизане президентът на ПЕС Сергей Станишев. Той разказа, че още на заседанието на градската конференция в събота е поискал да се излезе с призив към членовете и симпатизантите да се включат в протестите и да ги подкрепят. Наред с това предстои вот на недоверие, което е най-силния политически парламентарен инструмент, затова предложих БСП да призове гражданите да излязат пред Народното събрание по време на дебатите по вота на недоверие, разказа Станишев и изрази задоволство, че Нинова е възприета идеята му.

"Има една анонимна позиция, но няма заявена позиция на институцията Национален съвет, Изпълнително бюро, а ние трябва да заявим посланието си и към членовете и симпатизанти ни, които очакват политически знак, и към гражданите, допълни той. За да бъдем ние алтернатива на безобразието на ГЕРБ и този начин на ръчно управление, което заобикаля и разрушава институциите вече много години, ние трябва да покажем, че уважаваме собствените си институции в БСП, каза още Станишев. И обясни, че има редовно свикано заседание на Националния съвет.

На "Позитано" 20 е и преизбраният в събота лидер на БСП в София Калоян Паргов. Разумът надделя и получих оценка - аз и цялата организация, за водената политика, коментира той преизбирането си и благодари на всички за подкрепата.

Националният съвет е този, който оперативно ръководи и определя политиката, обясни Паргов.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Руди

Руди

12.07.2020 | 13:47

Като се уяди некой , го мързи да иди.

Отговори
0 1
искам

искам

12.07.2020 | 13:25

Може ли тая на снимката дето се е изправила да я цункам по мухлясалата шунд.фела.Ако ми даде ще гласувам за куманизите

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?