Следвайте ни

Платете си глобите в КАТ, иначе ЧСИ тръгва по петите ви

viber icon

Рецидивистите с много неплатени глоби по Закона за движение по пътищата да бъдат дадени на частните съдебни изпълнители, които да ги съберат. Това ще предложи до дни на ръководството на МВР Камарата на частните съдебни изпълнители, съобщи нейният председател Георги Дичев.

„Подготвяме становище по повод Законопроекта за изменения на ЗДП, който е пуснат от няколко дни за обществено обсъждане, и в това писмо до МВР ще направим нашето предложение. То не е свързано със законопроекта, а е по повод на него. Предложението ни е ръководството на „Пътна полиция” да извади най-тежките случаи на рецидивисти, които имат множество наложени санкции по ЗДП и не са ги платили през последните 3 г., и да ги възложи за събиране на ЧСИ", заяви Дичев пред "Монитор".

 "Ние можем да помогнем за реалното събиране на тези средства и налагането на санкцията да е ефективно, и тези хора да разберат, че има законност и правила, а не просто документално едно наказание, което те знаят, че никой няма да успее да им го събере. Не става въпрос всички глоби на КАТ да се възлагат на ЧСИ. Става въпрос само за най-тежките случаи, ние дори не знаем колко са. Защото някой, който има 10-15 наложени наказания и продължава да извършва нови и нови нарушения, очевидно там трябва да се действа и по друг начин. Имайте предвид, че когато ЧСИ започне да работи, ще се увеличи и задължението с разноските по самото изпълнение. Ние смятаме, че можем да бъдем много полезни с най-главната цел – постигането на превенция. Просто всеки един в България трябва да знае, че тези санкции са ефективни и ще го застигнат, че не може да се скрие нито един от тях”, обясни Дичев.

Според него МВР и Пътна полиция нищо няма да загубят, само ще спечелят, ако предложението на Камарата на ЧСИ бъде прието.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Тъпото

Тъпото

31.05.2020 | 21:27

Чак сега разбрах защо отпуснаха ония кредит от банката за развитие на колекторите.

Отговори
0 0
Vankata

Vankata

30.05.2020 | 00:33

Ako cadets tezi prava na tezi shte stand Costa zle za horata IMA I drugi na4ini kat da so sabira globite a tezi of 4si I as so mutri pak li shte garnets mutrenskite godini tezki za men as marzelivi nagleci I iznudva4i!!!

Отговори
2 0
Таня

Таня

31.05.2020 | 06:44

Хайде, сега и в КАТ искат да пуснат пипалата си. Нямат наяждане тези ЧСИ, скрити зад маската на закона, за да оправдаят грабежите си, т.е. страшно завишените си такси!!!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?