Следвайте ни

Планински спасители дежурят цяло лято на Седемте рилски езера

viber icon

Планински спасители ще дежурят до края на лятото на Седемте рилски езера. Те са от спасителния отряд в Дупница съобщи говорителят на екипа Божидар Джокин пред БНР.

Спасителите ще са на езерата всеки ден, но не и нощем. Това ще стане възможно когато бъде завършен строежа на базата на спасителния отряд, който вече е започнал, каза Джокин.

„Зависи от потока на туристите, но поне до средата на септември ще бъде ежедневно дежурство. Когато направим базата, тогава ще има и денонощно дежурство. Засега е спокойно. Нямаме инциденти, откакто започна летният сезон“, каза още той.

Месеците юли и август са с най-много посетители, туристи, последователи на Петър Дънов край Седемте езера, но и в края на юни десетки са по циркуса.

„Има доста туристи, основно чужденци. Все още има сняг. Ако някой ходи нагоре, да има предвид, че от Бъбрека към Шесто, Седмо езеро условията са си почти зимни, така че да имат добра екипировка и хубави обувки. Сняг има още, така че да внимават от подхлъзване”, посъветва Джокин. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?