71
Следвайте ни

Пламна голям скандал с Мангъров! Вижте в какво го замесиха

viber icon

В публикация, споделена хиляди пъти само във Фейсбук, се твърди, че инфекционистът и педиатър доц. д-р Атанас Мангъров, е изказал мнение, че РНК ваксините засягат половата система на децата.В публикацията пише, че "не се казва истината, а РНК има страничен ефект като удряне на половите органи на децата“. В материала дори се твърди, че някои деца умират от тези ваксини, пише standartnews.com.

 

Статията, която уж цитира лекаря от Инфекциозна болница в София доц. Мангъров, е достигнала до хиляди потребители и е споделена от почти 270 различни страници във Фейсбук. 

 

БНР се свърза с доц. д-р Атанас Мангъров, който категорично отрече да е казвал подобно нещо."Не съм казвал такова нещо. Няма въз основа на какво да се каже“, каза доц. Мангъров.

 

И определи използването на името му като "предизвикване на интерес“. Мангъров обаче остава резервиран към поставянето на Covid ваксини на деца.Какво показват изпитанията на ваксината срещу Covid на "Пфайзер/Бионтех“ във възрастовата група 5-11 години

 

По данни на Европейската агенция по лекарствата, цитирани от сайта coronavirus.bg, при деца от 5 до 11 години дозата Comirnaty е по-ниска от тази, която се използва при хора на възраст 12 години и по-големи (10 µg, в сравнение с 30 µg).

 

Както и при по-голямата възрастова група, ваксината се прилага като две инжекции в мускулите на мишницата с интервал от три седмици.В кратката характеристика на продукта, на база получени дози от деца в групата от 5 до 11-годишна възраст, е описано, че най-честите нежелани реакции са подобни на тези при хора на възраст 12 и повече години.

 

Те включват болка на мястото на инжектиране, умора, главоболие, зачервяване и подуване на мястото на инжектиране, мускулна болка и втрисане. Тези нежелани реакции обикновено са леки или умерени по тежест и се подобряват в рамките на няколко дни след ваксинацията.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Интересно

Интересно

08.01.2022 | 16:30

Колко ли шебеци са били напълно убедени в това "научно" изказване

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?