Следвайте ни

"Пирогов" за фалшивите хоспитализации: Текат 6 проверки едновременно

viber icon

В момента в болница "Пирогов" текат едновременно 6 различни проверки. Това се казва в позиция на лечебното заведение, дошла след твърденията на служебния заместник-министър на здравеопазването Димитър Петров, че в "Пирогов" проверяват за фалшиви хоспитализации.

"Във връзка с публикация от 10 юни 2021 г. със заглавие "Проверяват "Пирогов" за фалшиви хоспитализации", която беше препечатана и от други медии, УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" ЕАД уточнява: лечебното заведение е едно от най-проверяваните в странaта. В момента текат едновременно шест различни проверки", пишат от лечебното заведение.

Петров заяви по-рано, че има сигнали за болницата, по които се работи.

"Имаме данни и предварителни сигнали за нарушения по отношение на НЗОК и за фалшиви хоспитализации в "Пирогов". Към момента в лечебното заведение тече проверка", отбеляза заместник-министърът.

Той обясни, че не става дума за чистка, но в страната и в София има няколко проблемни болници.

Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания е в изключително лошо състояние, добави Димитър Петров.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

за мечката и тоягата

за мечката и тоягата

10.06.2021 | 13:55

Това, че са проверявани, не значи, че няма фалшиви хоспитализации! Ако се проверят всички болници в страната, не ми се мисли какво ще излезе! Така е, защото направиха от лекарите търговци!

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?