Следвайте ни

Петър Стоянов - кандидатът на ГЕРБ за президент?

viber icon

Не мисля, че Борисов ще е кандидат на ГЕРБ за президент. ГЕРБ ще издигне кандидат на базата на концепция. Профилът на нашия кандидат за президент трябва да бъде профил на човек, който е способен да бъде в центъра на политическия диалог, който да започне да възстановява ролята на президентството като пространство, в което най-тежките политически опоненти могат да седнат на една маса и да постигнат съгласие по основните въпроси. Който може да направи първите крачки за излизане от политическата криза, в която се намираме. Това каза в интервю по БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков. 

По думите на депутата второто важно за кандидата на ГЕРБ за президент е да може да привлече всички, които не харесват Румен Радев.

"Мисли се и за Петър Стоянов, защото той е една от положителните фигури през последните 30 години. Той е най-успешният президент на България. Той извади страната от ръба на гражданската война, благодарение на това страната ни е член на ЕС и НАТО. Той не само има качества да бъде президент, но той ги и показа. Почти не помня избори, в които да не се е мислило за кандидатура на Петър Стоянов", коментира Тома Биков.

Той уточни, че се обсъждат различни кандидатури, сред които няма на жена, но предстои да бъде взето решение от структурите на ГЕРБ. 


"Проблемът в момента е, че никой не иска да управлява. Да не би ИТН или ДБ да искат да управляват, всички искат да са в опозиция. Ние бяхме изключително притеснени по време на гласуването на актуализацията на бюджета и си говорехме с колеги, че ако се наложи ние да управляваме след предсрочните парламентарни избори, ще ни бъде изключително трудно в тази ситуация. ... Ако имаше правителство, вероятно цялата му дейност щеше да премине като гласуването на актуализацията на бюджета". заяви още пред БНР Тома Биков. 


Той подчерта, че от ГЕРБ са били против тази актуализация, защото правителството е можело да вземе решенията в частта за антикризисните мерки, както правителството на Бойко Борисов е въвело с решения на Министерски съвет всички антикризисни мерки:

"То затова е криза, защото трябва да се вземат бързи решения. ... Има ги парите. Има едни 3,5 млрд. лева, които са достатъчни и те могат да ги използват, ако знаят как. Въпросът е, че те не знаят как".

По думите му ГЕРБ няма доверие на служебното правителство и затова не са гласували на първо четене бюджета, защото подкрепата за бюджета е като вот на доверие.


Биков подчерта, че ГЕРБ-СДС са имали пълната готовност да бъдат "конструктивна опозиция в 46-ото Народно събрание".


Румен Радев обяви, че ще насрочи парламентарните избори на 14 ноември
"В 45-ото НС срещу нас имаше много силен и тежък натиск от страна на всички политически сили. В 46-ото те се изпокараха помежду си и дори на моменти забравят за нас и ние имаме възможност да кажем какво мислим", коментира депутатът, който е зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. По думите му след 4-ти април всички са били срещу ГЕРБ, след 11-и юли конструкцията е всички срещу всички:

"Гаранцията, че след 14-и ноември ще стане по-лесно е никаква. Смятам, че ще стане още по-сложно. Пъзелът може да бъде решен с разум, с по-дълбока интелектуална нагласа и с воля всяка от политическите сили да загърби партийните си интереси и лекотата на това да казва колко е лош другият".

Тома Биков посочи президента Румен Радев като другия фактор в реденето на политическия пъзел:

"Един от факторите за настоящата ситуация на безизходица е президентът Радев. Партиите, които отказаха да носят отговорност и да съставят правителство, са партиите, които бяха подкрепяни от Радев и които продължават да подкрепят Радев. ИТН, ИБГНИ и БСП подкрепят Радев за втори мандат, ДБ се чудят дали да имат свой кандидат".

 

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (14)

....

....

12.09.2021 | 21:45

Мутафчийски ще е кандидатът на ГЕРБ! Кампанията ще е под надслов "А ти пи ли си хапчетата!"

Отговори
0 2
Тъмносин

Тъмносин

12.09.2021 | 21:39

бат Пешо разбития авар предаде сините и се подложи на Мадридские измамник който естествено го пусна по пързалката. след фиаското искаше да е депутат и партиен лидер. срам бе за синята идея, някои го наричат Виктор и може би са прави

Отговори
3 3
Сик

Сик

12.09.2021 | 18:43

Не е лошо да го издигнат, давам му 10 % и Радев победител на първи тур.

Отговори
8 5
Глупаците ДС

Глупаците ДС

12.09.2021 | 18:18

Виктор, сгоден с извесен комунистически род след канастрофата със светофара на Сточна, издигнат от несъществуващ клуб Тракия, след 30 години ще води пак напред, и къде. В колония втори тип българите нищо не избират, Германия от първи тип от икономическата мощ има високото ниво независимост и правото да назначи васали от второто ниво. Има и велики сили. Май 30 години стигат само да крадете

Отговори
5 4
Мутри вън

Мутри вън

12.09.2021 | 18:17

Този е свикнал да губи.Браво!

Отговори
9 4
номад

номад

12.09.2021 | 18:08

Политическият номад Биков не може да разбере, че ГЕРБ когото и да предложи, ще има участта на Цецка Цачева!

Отговори
16 7
гербаджия

гербаджия

12.09.2021 | 18:05

Идеята за евентуалната кандидатура на Петър Стоянов принадлежи на Георги Марков(Агент Николай) - будапещенския солташак на Боко Сикаджията, като ЕДИНСТВЕНАТА ВЪЗМОЖНА КАНДИДАТУРА с цел да се свали Радев от президентския пост. Издигането на П.Стоянов е с надеждата, че десните избиратели ще се ориентират към него, ДПС са твърдо за запазването на сЛободията на Шиши и Агент Сава, и също ще подкрепят Стоянов. При това положение Радев може да разчита основно на част от избирателите на БСП и на тези, на които Боко Тиквата е съсипал живота. Петър Стоянов не е прост човек и едва ли ще приеме предложението на ГЕРБ, още повече, че Стоянов си сверява часовника по часовника във Вашингтон, който напоследък не издава обичайно цъкане, а издава друг звук, нещо от рода на "Маг-нитс-ки"...

Отговори
15 5
От конюшната

От конюшната

12.09.2021 | 18:02

Чифута чифут шъ издига Ама я Тук чифутщината играе кючек и са кефи На Каскетурата каскета е захлупил очите ушите и чак устата И ни вопъл ни стон И Пешо коня винаги може да изцвили

Отговори
4 8
Жоро

Жоро

12.09.2021 | 17:29

По.добре щ е отново да издигнат кандидатурата на Роско, вместо този. Може да е мека китка, но не е активен комсомолски деятел, исътрудник на ДС, какъвто е Петър Стоянов – отроче на доказан доносник на ДС... Пожелавам успех на Радев, защото не искама такъв гъзеблизец да е президент.

Отговори
11 11
намръщенЪ

намръщенЪ

12.09.2021 | 17:47

Точно на ДС пък Стоянов не е сътрудничел, това е глупост като с партийната книжка на Стефан Софиянски

Отговори
5 8
да да,ама не

да да,ама не

12.09.2021 | 17:24

Ако пуснат мутрата Борисов на пистата, поне ще икономисат парите от втория тур. Всичко ще се реши още на първия тур.Другият вариант е да помислят да подкрепят Радев.

Отговори
9 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?