Следвайте ни

Пет признака, че сме заредили с лош бензин

viber icon

Тези пет признака показват, че сте заредили колата си с некачествено гориво:

1. Неизправност на двигателя
Колата не пали от първия път или двигателят се дави? Това е един от най-забележителните индикатори, че в горивната система има лошо гориво. Въпреки това, дори да не се случи нищо подобно, няма да е излишно да слушате звуците на силовия блок. Странен звук при натискане на педала за газ също може да показва лошо гориво. Нарушаване на стабилността на двигателя, поява на проблеми с коляновия вал, както и движения на оборотите след зареждане - всичко това също показва наличието на проблемно горивото.

2. Влошаване на показателите за скорост
Натискате газта и осъзнавате, че колата не се държи толкова бързо, колкото преди? Това е още един красноречив знак, че нещо не е наред с последното заредено гориво. В най-добрия случай просто е напълнено гориво с по-ниско октаново число. Можете сами да проверите качеството. Просто капнете върху лист хартия, ако не изсъхне и стане мазно – значи в бензина има примеси.

3. Черен дим от ауспуха
Няма да е излишно да проверите работата на изпускателната система на автомобила, известно време след зареждането с гориво. Ако от ауспуха излезе черен дим, тогава има всички причини да проверите горивото. Най-вероятно в бензина има много примеси, които при изгаряне пушат.

4. "Check Engine"
В някои случаи поради нискокачествено гориво индикаторът "Check Engine" може дори да светне. Най-често това се случва с разредено гориво, в което добавки, съдържащи кислород, присъстват в големи количества. Безскрупулни производители използват това за увеличаване на октановото число на горивото. Разбира се, няма полза от подобно решение за автомобила - има само вреда.

5. Увеличен разход на гориво
Не на последно място, знак, показващ нискокачествено или откровено фалшиво гориво, е значително увеличение на разхода непосредствено след зареждане. Не подценявайте опасността. Това лесно води до запушване и последващо унищожаване на горивния филтър./auto.blitz.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Преминаващ

Преминаващ

21.08.2020 | 14:39

Все едно описвате на магарешки бензина

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?