46
Следвайте ни

Пенсионери поискаха по 200 лева от Кирил Петков за ваксина

viber icon

Рекордни опашки за ваксина се извиха пред ваксинационния пункт на МБАЛ „Пирогов“. Желаещите могат да избират между Pfizer, Moderna и Janssen. Достатъчна ли е добавката от 75 лева за пенсионерите, преминали през пълен ваксинационен цикъл, провери репортер на БГНЕС.

Мария сподели, че сумата, предвидена за пенсионерите, представлява своеобразна гавра.

„Дойдох да се ваксинирам, защото имам 2 дози и трябва да си поставя и третата. 75-те лева еднократна добавка към пенсиите, които министър-председателят Кирил Петков обеща да даде на пенсионерите, за мен е гавра. Аз нямам нищо против тези пари, ще си ги взема, но не е това начинът. Ние бабите постоянно се майтапим с тези 75 лева, какво ще направим с тях? На мен тези пари няма да ми стигнат само за лекарствата“, отбеляза тя.

По думите й здравето няма цена. Според нея парите са крайно недостатъчни и би трябвало пенсионерите да получат поне по 200 лв.

„Имам си правнуче, искам да го прегръщам, затова реших да се ваксинирам. Искам да бъда безопасна за всички около мен. Досега съм си сложила 2 дози на Pfizer, сега ще сложа и третата, за да ходя да искам от Кирил Петков 75 лв.“, пошегува се възрастната дама.

Михаил от своя страна каза, че е дошъл да се ваксинира, защото са почивни дни.

„Свършиха празниците. Стига толкова ядене и пиене. Време е да се погрижим за здравето си. Дойдох да си сложа трета бустерна доза. Наистина днес има повишен интерес към ваксинациите. Гледам, че преобладаващата част от хората, които са дошли, са на възраст над 40 г. Може би те са стигнали до извода, че ваксината е най-доброто нещо. Поне за мен е така“, добави той.

Според него 75-те лева еднократна добавка към пенсиите категорично не са достатъчни.

„Не вярвам, че някой е дошъл да се ваксинира заради парите. С тези 75 лева може да се закърпи бюджетът за една седмица най-много и това е. Друго няма какво да се направи“, уточни възрастният мъж.

Мария Черникова пък изрази мнение, че еднократната добавка към пенсиите е едно добро дело от страна на правителството, но за съжаление предвидената сума не е задоволителна.

„Аз отдавна съм ваксинирана. На 18-то число навършвам 6 месеца след втората доза. Трябваше на 18-и да се ваксинирам, но дъщеря ми реши да ме заведе днес. Реших да се възползвам от почивните дни. 75-те лева добавка към пенсиите са нищо – с тях и без тях, няма никакво значение. Ние пенсионерите сме свикнали на по-малки пенсии. Парите, разбира се, са добре дошли. Едно добро дело от правителството. Каква точно сума трябва да се даде, това е въпрос на политика“, допълни тя.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Пенсионер

Пенсионер

02.01.2022 | 15:28

До пенсионерите! Така като чета никога няма да кажите, че парите са ви достатъчни! И не пиете чак толкова лекарства и толкова скъпи. Стига сте се оплаквали. Трябва да бъдете доволни и на това, пък ваксинацията трябваше да стане до сега доброволно, а не за някакви си пари да се редите за ваксина. Сами помислете да сте здрави и да си изяждате парите които ви дават, а не да се разболеете , че тогава и тия пари няма да изядете! Помислете и за децата си, които дават за лекарства за внуците ви, много повече , но не се полакват, пък и никой не ги пита.

Отговори
6 1
Не искам

Не искам

02.01.2022 | 13:18

Не желая бустерна доза клетъчна терапия унищожаваща червените кръвни телца в организма и после Хайде не по живо и здраво.

Отговори
4 7
Диди

Диди

02.01.2022 | 15:16

Това май е последния хит- с червените кръвни телца. Защо си губите времето с тия простотии? Според мен и тия 75 лв. са излишни. Това трябва да става доброволно, а не със залащане. Така си предпазваме здравето. Между другото съм пенсионер и отдавна съм се ваксинирала. Имам и бустерна доза. Ако трябва и друга ще си сложа. Вярвам в науката, а не в глупостите по социалната мрежа.

Отговори
7 0
Бой.лу.ци.

Бой.лу.ци.

02.01.2022 | 12:56

Да им искат парите по ковид пътеката после на тия в м.и.рисаняци при това положение.

Отговори
7 1
Педро Пенционера

Педро Пенционера

02.01.2022 | 12:50

Киро, дай още пари иначе няма да се ваксинирам!

Отговори
3 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?