965
Следвайте ни

Пеевски: Нямам недекларирани офшорки, това е активно мероприятие

viber icon

Бившият депутат Делян Пеевски разпространи становище до медиите във връзка с информация от международното разследване "Досиетата Пандора", че той е свързан с 3 офшорни фирми, за които няма следа в подадените от него имуществени декларации.. Ето неговия коментар:

"Разпространената в медиите информация за недекларирани от мен офшорни дружества е невярна, тъй като винаги надлежно и в съответствие със закона съм декларирал пред компетентните органи цялото си имущество.

Въпросните дружества са изцяло дъщерни на дружество, в което имам пряко участие и което е надлежно декларирано, като всякакви различни интерпретации са изцяло неоснователни и манипулативни", посочва още той. И допълва: "Отделно, тези дружества никога не са извършвали дейност, не са притежавали активи и чрез тях не са осъществявани каквито и да било сделки. Поради което опитът да се внуши, че има нещо нередно, е неуместен и предварително обречен на неуспех", се казва още в позицията на Делян Пеевски. 

"Никога не съм бил и в несъвместимост за заемана длъжност, като разпространението на неподписани листи, представяни като "документи", не се нуждае от коментар", пише още той. 

"Касае се, за пореден път, за активно мероприятие на кръга "Капитал" и свързаните с него медии, с цел тиражиране на неверни и манипулативни твърдения, несъстоятелността на които лесно може да бъде проверена и опровергана. Нямам никакво притеснение от това, като през годините съм бил многократно проверяван по подобни несъстоятелни твърдения. Винаги съм бил изряден при декларирането на притежаваното от мен имущество, не съм укривал по какъвто и да е начин доходи, като съм заплащал всички дължими към държавата данъци", пише той.

"Не е случайно избран и моментът за тази манипулация, като някои политици вече удобно се възползват от нея в предизборната си риторика. Умишленото използване на името ми няма да доведе и този път до целения от тях резултат", завършва Пеевски.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

само питам

само питам

05.10.2021 | 16:48

Шиши ли издържа вестник Марица или друг е спонсора?

Отговори
5 0
ШИШИ на луканка

ШИШИ на луканка

05.10.2021 | 16:38

На тези небивалици даже и в централата на ДПС в момента се смеят с глас...

Отговори
5 0
Прасчо

Прасчо

05.10.2021 | 14:35

Напълно ти верваме . Тия ти завиждат , млад и успял......

Отговори
10 0
Егати държавата

Егати държавата

05.10.2021 | 16:02

щом тоя тулуп е милионер на 30 години!

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?