Следвайте ни

Пазарджиклии протестират срещу игри по GSM

viber icon

Пазарджиклии открито се възмущават от игрите, които им пробутват мобилните оператори. Особено неприятна е "Големият кеш", която обещава огромни награди, стига да отговориш на есемесите, които получаваш, без да желаеш. Цената на едно текстово съобщение е 1,20 лв., но това не впечатлява децата, защото и на техните мобилки пристигат есемеси. Повече от шестдесет лева сметка се натрупала на детски телефон за миналия месец, защото малчуганът така и не разбрал, че отговорите се заплащат.

Не можем да си търсим правата по съдебен ред, протестират родителите, тъй като официално договорът с мобилния оператор е сключен с бащата. Но все пак от Мтел, трябва да се съобразяват, че пращат съобщения и на децата. Същото е положението и с пенсионерите. Тях ги спасява само това, че нямат навика да чатят по телефона. След като подали оплакване до мобилния оператор, от там се извинили и започнали да пращат съобщения, с които те питат дали искаш да играеш и в случай, че се откажеш, спират да те бомбардират с есемеси. Отказът обаче също се таксува 1,20 лв., недоволстват гражданите.

Подобна е ситуацията и с друга игра - телефонен вариант на "Сделка или не". Там особеното е това, че потребителят се набутва сам. Първо получава известие, че има право да играе, а след това, ако върне съобщението, започва безкраен поменик от въпроси. Чат пат се явяват и окуражителни есемеси, които едва ли не гарантират, че човекът е на косъм от победата. Опарените са пробвали да се жалят и до Комисията за защита на потребителите, но от там им отговорили, че не се занимават с подобни случаи, тъй като потребителят има право сам да реши дали да играе, или не.   

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?