Следвайте ни

Пазарджиклии предпочитат пазаруване онлайн

Новините от Пазарджик и региона

viber icon
Гергана ДЮЛГЕРОВА, "Пазарджишка Марица"

Седем от десет запитани потвърждават, че предпочитат да си поръчват дрехи, техника и козметика онлайн пред това да обикалят по тукашните магазини. Основните преимущества, които посочват жените, са, че в Пазарджик няма голяма разнообразие откъм модели. Навсякъде стоката е една и съща и цените изобщо не отговарят. Всеки месец си поръчвам дрехи онлайн и съм много по-доволна. Размерите им отговарят, не ме разочарова и изработката. Често пъти дори не плащаш доставката, ако си поръчал повече артикули, обяснява 22- годишната Мария.

Мъжката част пък най-често разглежда и поръчва техника и уреди, които в са с по-малка надценка от тази в магазините. Много по-удобно било да ти доставят поръчката вкъщи, отколкото да се чудиш как да я пренесеш, ако е по-обемиста.

Запитаните са единодушни, че онлайн пазаруването спестява време, размотаване и предлага по-голямо разнообразие, но пазаруването пред компютъра най-често е хоби на по-младото поколение. Възрастните хора предпочитат "око да види, ръка да пипне" и си набавят нужните стоки по традиционния начин.

Онлайн пазаруването е широко разпространено явление в света от години насам, но в България стана по-модерно в последните 3-4 ги. Масово се купуват дрехи, обувки, модни аксесоари, книги, техника по интернет. Това е изгодно и за двете страни - купувачите спестяват време, а собствениците - място и наемане на допълнителен персонал./ Пазарджишка Марица

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?