Следвайте ни

Патриарх Неофит : Днес е ден на светлина и радост, надежда и упование

viber icon

Патриарх Неофит благослови българите за големия християнски празник Рождество Христово - Коледа. Патриаршеският благослов беше отправен на Божествената света литургия за Рождество Христово в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

"Денят на Христовото Рождество е ден на светлина и радост, на надежда и упование, ден за осъзнаване на най-висшето и последно предназначение на човека: да стане бог по благодат. Ден, в който макар и все така заобиколени от болката, страданието и смъртта, ние с вяра, непосрамена надежда и богопросветен ум прославяме живота", се казва в патриаршеското и синодално послание за Рождество Христово.

"Дева днес ражда Свръхестествения, и земята поднася пещера на Непристъпния; ангелите с пастирите славословят, а мъдреците със звездата пътешестват, защото заради нас се роди Младенец - Предвечният Бог" (Кондак на Рождество Христово, гл. 3). Дивното славословие, изляло се някога чрез боговдъхновения Роман Сладкопевец, изразява по неповторимо прекрасен начин цялата радост, настъпила в света с раждането на Богомладенеца", се посочва в патриаршеското послание.

Светлината, изгряваща днес с Рождеството на нашия Господ Бог и Спасител Исус Христос, да огрява всички верни чеда на Православната ни църква, в Родината ни и далеч от нея, и Неговият мир да бъде с всички нас!, пожелават на всички българи в своето послание патриарх Неофит и митрополитите от Светия синод на Българската православна църква.

В храма беше прочетен евангелският разказ за рождението Божия син - Исус Христос.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Aleks2

Aleks2

25.12.2020 | 13:03

Честито Рождество Христово на всички Българи които харесват сайта ! Живот и здраве Бог да им дава !

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?