Следвайте ни

Първите българи бяха ваксинирани ВИДЕО/СНИМКИ

viber icon

Намираме се във война, но дойде нашето оръжие и то е в тези малки бурканчета. Това заяви след ваксинацията срещу коронавирус ген. Венцислав Мутафчийски, който се ваксинира малко след 10 часа във ВМА.

"То ще ни спаси от всичко това, което мина през тази година. То ще ни върне прегръдката и целувката с нашите деца и нашите близки", добави той.По думите му първите 15 ваксинирани във ВМА са знакови лица за болницата. "Това са хора на първа линия. Най-сложните операции, извършени на пациенти с ковид, бяха извършени именно от тези хора. Не  забравяйте, че пациентите освен коронавирус имат и други заболявания", каза Мутафчийски."Общо за статистиката ще имаме ваксинирани 20 медицински сестри, 17 санитари и всичко останало са лекари. Това е първата вълна във ВМА. Видяхте какъв е процесът. Спазваме абсолютно всички инструкции", добави той.

"Чувствам се както изглеждам", каза той.

Преди него ваксиниран бе и здравният министър проф. Костадин Ангелов. Ето и неговите думи:

"Ваксинирам се днес, защото вярвам, че без ваксините този свят нямаше да бъде такъв, какъвто го познаваме днес. Вярвам, че учените са си свършили работата и ако трябва да бъда честен нямам търпение да се видя със 70-годишния ми, без да се притеснявам, че мога да го заразя. Това е спасението, което ние очакваме. Вярвам, че много скоро ще започнем да надделяваме на Ковид", каза той.


Освен тях минути след 10:00 часа бе ваксиниран и директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов. В Пловдив първият имунизиран бе д-р Иван Маджаров, който е председател на Българския лекарски съюз. "Вярвам на науката и смятам, че тази ваксина ще направи така, че всички да живеем свободно. Надявам се всички да постъпят така, както направихме ние публично. Независимо, че съм прекарал Ковид, се имунизирах. Няма траен имунитет и е добре да се ваксинира всеки един", заяви Балтов.
 
"След ваксината се чувствах както и преди ваксината", шеговито заяви той.
 
"Всеки който е клинично здрав няма проблеми. Днес ще се ваксинират 40 колеги от "Пирогов". Това са колеги от първа линия – лекарите и сестрите в реанимацията. Утре още 30 човека ще се реанимират. За три дни 100-110 души ще бъдат ваксинирани в "Пирогов"", каза шефът на болницата.

"Повече от 1000 души при нас искат да се ваксинират. Ние ще изчакаме все пак голямата доставка от началото на януари. Тогава надявам се да имаме и от втората ваксина на „Модерна“", завърши той.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

ПУ- МИТА

ПУ- МИТА

27.12.2020 | 11:19

ОПИТА ДА ВИ СЕ СПЕСТЯТ ИЗТЕ ЗАНИЯТА ЧРЕЗ ТАЗИ "ВАКСИНА", ПРЕДИ ДА ВИ АНИХ ИЛИРАМ, НЯМА ДА УСПЕЕ :)

Отговори
0 2
УГО ЧАВЕС

УГО ЧАВЕС

27.12.2020 | 11:02

ИНТЕРЕСНО, У ТОВА КОЕТО ЩЕ ИНЖЕКТИРАТ НА ПУ- МИТАТА, КАКВИ ЕКСТРИ, ЩЕ ИМА ТОЯ ПЪТ :) ДАЛИ ПА НЕМА ДА ИМ ПОРАСНЕ 3 УХО ? ДА МЕ ЧУВАТ ;)

Отговори
0 2
ПЪРВИТЕ ПОД ЛОГИ НА ШАЙКАТА

ПЪРВИТЕ ПОД ЛОГИ НА ШАЙКАТА

27.12.2020 | 10:59

БЯХА "ВАКСИНИРАНИ" С ВИТАМИН Ц :) Е, НА ОСТАНАЛИТЕ ПУ- МИТА У КЕ НЕФА, НЕ СЕ ПОЛАГА ТОЧНО ТАЗИ "ВАКСИНА". ЗА ТЯХ С МАЛКО ЕКСТРИ, КАТО НА СВЕТИ ГОГО / ТОНИКА . НАЛИ УБ ИЛ САТАНАТА, ТА ДА ОПИТА ОТ МАЙМУНСКАТА ЛЮБОФФФ ;)

Отговори
0 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?