Следвайте ни

Първи бунт срещу затворени молове и фитнеси, освиркват областен управител

viber icon

Първи протест срещу затягането на мерките срещу коронавируса се проведе в Благоевград. Пред сградата на Областната управа се събраха група недоволни, които освиркаха областния управител Бисер Миихайлов, слязъл да говори с тях, предаде БГНЕС.

Десетки благоевградчани, редовно трениращи във фитнесите, собственици на търговски обекти в затворените молове и родители, дойдоха да изразят несъгласието си с въведените вчера мерки, след като бе премината границата от 330 заболели на 100 000 души в областта.

С решение на Областния оперативен щаб беше решено за 14 дни учениците от 5 до 12 клас да преминат на онлайн обучение, затвориха моловете, фитнесите, театри и зали, ограничено бе и събирането на хора на открито и закрито.

Пръв от протестиращите говори трениращият във фитнес Георги Георгиев, който обясни вредата за организма от липсата на тренировки както и, че не може да тренира, тъй като е спортист, на когото предстоят състезания. Георгиев се качи и на разговор с областния управител. След 30 минути двамата слязоха, за да обяснят, че са се разбрали след 5 дни да се видят отново, след като се проследи заболеваемостта в областта.

"Как ще ни обезщетите като ни затворихте? Защо не затворите големите търговски обекти, които ни крадат клиентите“, питаха протестиращи.

След втори разговори във фоайето на областната управа отново бе даден брифинг на входа, където Бисер Михайлов обясни, че във вторник ще има среща с предстовителите и на бизнеса, така както и предната договорка със собствениците и трениращите във фитнесите. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Възмутена

Възмутена

11.03.2021 | 15:52

Баба ти едно време все на фитнес е ходила, пък и ти като ученик все по моловете си джиткал. Там на стълбите пред болницата качвай се и слизай. Перфектно кардио. Нали и лекарите са хора? Защо не помислите за тях?

Отговори
4 0
Да бе

Да бе

11.03.2021 | 14:26

Точно за това става въпрос! Всичко трябва да се затвори и то не локално. Грешката е,че изобщо кръчми и фитнеси отвориха. Като нямате мозъци,вижте другите държави. Нали все Европа гледаме. Там всичко е затворено с месеци.

Отговори
9 3
Не, бе

Не, бе

11.03.2021 | 14:38

Глупак!

Отговори
1 5
Вие

Вие

11.03.2021 | 15:12

Искате да гледаме като кон с капаци. Защо вие не погледнете към Китай например и да посочите как хем няма затваряне хем има и жестоки карантини. Всичко навреме , на място и в точното време. Хем там не са ангажирани хора на точните науки - математици.

Отговори
2 1
Китай ли!

Китай ли!

11.03.2021 | 19:26

Само за Китай и Азия не ни обяснявай.Една година ходят с маски навсякъде, пиле не може да прехвръкне отвън жилищата с температура, че и аналните проби задължителни. А като имаха бариери, директно стреляха такива протестиращи.

Отговори
1 0
Браво Макета

Браво Макета

11.03.2021 | 14:24

Дръжте ги изкъсо полииците и фашистите в бяло

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?