Следвайте ни

Първан Симеонов: ИТН послужи като клапан за изпускане на общественото напрежение

viber icon

"ИТН послужи като клапан за изпускане на общественото напрежение". Това коментира политологът Първан Симеонов в сутрешния блок на БНТ. Според него арматурата на политиката е много оголена и това се вижда всеки ден в парламента. Първан Симеонов добави още. че партиите нямат времето да изградят политическа линия и философия, да измислят хитрини и затова успяваме да ги видим в много откровен порядък. 

От думите му стана ясно още, че предизборната кампания е започнала още миналата година с началото  на протестите. "Протестите се материализираха в първия вот на 4 април и във втория вот на 11 юли, когато беше нанесена първата загуба на политическа партия ГЕРБ", напомни Симеонов. 

По думите му всичко в парламента изглежда много грозно и трябва да свърши час по-скоро. Затова той изрази надеждите си да няма игра с датата на изборите. "Виждаме дебат в истинския му вид, но започва да прилича на агония. Да се надяваме от третия път стомната да не се счупи и да пием бистра вода", категоричен бе Първан Симеонов.  

Според него се промени геометрията в политиката – партиите на протеста срещу партиите на статуквото. БСП пък са успели да направят промяна и са показали, че осъзнават нуждата от диалогичност.  По отношение на нов политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, Първан Симеонов попита "Това партията на Кирил Петков ли ще е или партия на президента?  "В центъра може да пробляснат, но пък да са по-краткотрайни. Въпросът е дали ще се превърнат в новия десен проект или да имат собствена политическа съдба", коментира политологът.  Той добави още, че в България има желание за търсене на нови личности, но искаме месията да има някакъв план.

Според него Кирил Петков е много добро позициониран – има политически белези от Христо Иванов и Румен Петков.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?