Следвайте ни

Първа версия за смразяващото убийство с разчленен труп, има задържан

viber icon

Има задържан за страшното убийство, потресло Стара Загора. Това е 57-годишен криминално проявен мъж, който преди броени дни се завърнал от гурбет в Германия. Той е задържан с прокурорско постановление за 72 часа за убийството по особено жесток начин на 42-годишен негов познат, съобщи окръжният прокурор Дичо Атанасов. 

До задържането на Б.К. се стигна след сигнал за намерени човешки останки (отрязани от раменете до китките горни крайници) в торба до контейнер за смет в старозагорския квартал „Три чучура“.

Сигналът за зловещата находка е бил подаден от граждани малко след полунощ на 14 декември. Часове по-късно в апартамент на Б.К., намиращ се в блок 26 вх. А.- само на двайсетина метра от контейнера, е открита найлонова торба с торса на жертвата - 42 –годишният А.Х., за когото има данни че също е криминално проявен и че също наскоро се завърнал от гурбет в Германия.

Тепърва ще се установява кога точно е извършено престъплението. Предполага се, че това е станало евентуално в петък, на 11 декември, съобщава "Монитор".

Убиецът е отделил главата и дланите на А.Х.с цел затрудняване установяването на самоличността му

В процес на изясняване е мотивът за убийството, на този етап извършителят отказва да даде показания, коментира директорът на ОД на МВР-Стара Загора старши комисар Стоян Стоянов.

В разкриването на ужасяващото престъпление са се включили експерти от ГД "Национална полиция".

Работи се по няколко версии в това число, че убиецът и жертвата са се познавали отдавна и че е възможно между тях да е имало конфликт още от Германия, където са били по едно и също време.

Убитият А.Х. е с криминални регистрации за нанасяне на телесна повреда, шофиране в пияно състояние и хулиганство. С хулигански прояви и системно злоупотребяване с алкохол е познат на органите на МВР заподозреният.

Криминалисти с дълъг опит в Стара Загора твърдят, че подобна бруталност и жестокост за освобождаване от трупа на жертвата не им е позната поне през последните десетина години.

Живеещи в блок 26 твърдят, че съседът им имал лошо пиянство, затова избягвали да имат по-близки отношения с него.

 Предполага се че смъртта на А.Х. е станала след солиден запой и скарване между госта и домакина му. Останките на убития са захвърлени в контейнер, който се намира до самата улица и в близост до сградата на детска ясла.

Очаква се прокуратурата да поиска през следващите два дни постоянно задържане на Б.К. в ареста, на този етап по така повдигнатото му обвинение го очаква затвор от 10 до 20 години.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?