Следвайте ни

Първа СНИМКА на бащата, заклал 2-годишната си дъщеричка

viber icon

Бащата от Севлиево, за който се предполага, че е прерязал вчера гърлото на собствената си 2-годишна дъщеричка, се е лекувал в психиатрия само 4 дни. Той е бил освободен от лечебното заведение по настояване на съпругата си, информира Нова телевизия.

В четвъртък в 12:30 на тел. 112 е получен сигнал за инцидент в град Севлиево. Когато полицията пристига на място, открива мъж с порезни рани по крайниците и 2-годишно дете с прерязано гърло, лежащо в локва кръв. Според информацията до момента бащата е опитал да се самоубие, прерязвайки вените си. Животът му обаче е извън опасност.

На същата гледка се е натъкнала и майката на убитото момиченце, която се прибрала заедно със сестричката му, минути след ужаса, станал в апартамент близо до основно училище в града.  

Патрулен автомобил цял ден и цяла нощ охранява почернения дом, който се намира в близост до училище. Раненият мъж и убитото дете са открити от съпругата и другото дете на семейството, които са отсъствали по време на инцидента. Започват процесуално-следствени действия. От полицията и прокуратурата не съобщават подробности. Съседи твърдят, че семейството е добро и не е проблемно.

Психиатърът, приел мъжа след инцидента, твърди, че той е бил абсолютно неадекватен с прорезни рани по крайниците. Директорът на психиатрията д-р Сюзън Съдъкова потвърди, че мъжът е бил приет в лечебното заведение за четири дни, след което е изписан „по настояване на неговата съпруга”. Мъжът е бил в ступорно състояние, твърдят медиците.

Случаят коментира и пловдивският психиатър д-р Веселин Герев: „Много пъти съм коментирал как трябва да се лекуват хората и как да бъдат настанявани в психиатрични заведения, когато имат тежки психични разстройства. Нещата се повтарят през годините в една и съща режисура. Човекът е бил в ступор – това е едно тежко психично разстройство. Не става въпрос за депресия, вероятно става въпрос за психоза – тежко психично разстройство, при което има тотална дезорганизация на мисленето, емоциите и волята. Човекът е бил абсолютно неадекватен и под въздействието на нереални идеи и възприятия”, обясни той.

Психиатърът обясни, че ако човек не иска да се лекува, решение може да вземе само съдът, но процедурата е дълга и тромава. Д-р Герев посочи още, че ако човек или неговите близки откажат лечение, медиците нямат право да ги принуждават.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай