Следвайте ни

Първа следа от малкия Мехмед! Автомобил с тъмни стъкла обикалял селото

viber icon

Първа следа, за която се предполага, че е от малкия Мехмед, откри полицията преди около час. Намерена е детска обувка. Не се знае обаче дали тя е изпаднала при игра, или при приложена сила срещу него, съобщава Нова телевизия.

В момента районът се облита и с  дрон. Хората разказват как автомобил с тъмни стъкла е обикалял в село Места и е предлагал на деца да ги повози. За момента обаче това не е потвърдено и не се знае кои са били хората в автомобила.  

В същото време комисар Дойчин Дойчинов, директор на Областна дирекция на МВР – Благоевград заяви, че сигнал за изчезналото дете е подаден снощи около 18.00 часа от бащата на детето, съобщава "Фокус".

Роднините са установили някъде час и половина по-рано изчезването. Последното е забелязано от съседи около 17.00 часа, тоест един час преди подаването на сигнала.  „От тогава нататък започват и активните действия по издирването, които продължават и към момента. Пренасочили сме достатъчно сили. За днес имахме планувани специализирани полицейски операции по битовата престъпност, но всички сили съм пренасочил към издирването. По никакъв начин не спестяваме ресурс. Всички мероприятия, които могат да бъдат приложение са приложени. Включили сме над 70 полицейски служители. Пристигат и още. Има и от Жандармерията”, каза още комисар Дойчинов.

Той добави, че към момента не изключват нито една версия, свързана с изчезването на детето. „Работим по всички. Нямаме водеща. Не изключваме нищо. Има вече образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура. Проверяваме адреси и на роднини, включително и във Велинград. Всичко, което е възможно го правим”, коментира директорът на ОДМВР - Благоевград.

„Акцията, ако е необходимо ще бъде на територията на цялата страна. В момента е на територията на Област Благоевград, но се проверяват и адреси във Велинград. Включени са и следови кучета, както и други специалисти, които са експерти по издирванията. Още от снощи Планински спасители се включиха в издирването”, подчерта комисар Дойчинов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?