Следвайте ни

Първа рокада в здравното министерство: Уволниха шефа на медицинския надзор

viber icon

Първа рокада в екипа си направи здравният министър д-р Стойчо Кацаров. Той смени директорът на мегаагенцията "Медицински надзор", която досега се оглавяваше от д-р Георги Деянов. На негово място от 25 май е назначен д-р Георги Христов, съобщиха от здравното министерство. 

Конкретна причина за смяната не се посочва, но тя не е и изненадваща. Медицинският надзор е една от най-важните контролни структури в министерството и всеки министър предпочита да избере свой доверен човек за нея. 

 

Мегаагенцията беше създадена през 2019 г. и обедини в едно агенциите по трансплантации и медицинки одит. За първи неин шеф беше назначен Росен Иванов, който през септември миналата година беше освободен от бившия здравен министър проф. Костадин Ангелов след вътрешна проверка, която установила "редица нарушения и препоръча смяна на ръководството". Тогава проф. Ангелов назначи д-р Деянов.   

Новият шеф д-р Георги Христов е работил като участъков лекар по разпределение област Монтана и община Свищов. От 1991 г. до 1994 г. работи в Центъра за бърза медицинска помощ – София, а от 1995 г. до 2000 г. в хирургичния кабинет на III градска болница. 

От 2003 г. осъществява контрол доболнична и болнична медицинска помощ в Столичната здравноосигурителна каса. В периода от 2005 г. до 2012 г. работи по договаряне, методология и контрол на болничната медицинска помощ в НЗОК. Работил е в администрацията на омбудсмана.

От 2015 г. започва работа в дирекция „Контрол на медицинските дейности и оценка на качеството“ в агенция „Медицински одит“. Последно работи в Ддрекция „Методология на медицинските дейности и денталните дейности“ в  НЗОК.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?