Следвайте ни

Първа оставка за убитото от ток дете в София

viber icon

Първата оставка, предизвикана от инцидента в София, при който 16-годишно дете беше убито от ток на тротоара, вече е факт. Поста си ще напусне главният архитект на район „Триадица“, съобщи кметът на района Димитър Божилов. Издигнатият от „Демократична България“ кмет на района дава пресконференция във връзка с трагичния случай на бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов.

"Бяхме потресени от този инцидент. Нашата цел е да изясним всички факти и обстоятелства. За да бъдем максимално обективни, искаме да информираме обществеността за някои данни, които вчера бяха изнесени в медийното пространство. Колегите от Столична община споменаха за писма към райноната администрация с искания за инфо за незаконни обекти. Район „Триадица“ е отговорило на тези писма с работа на терен. Съдържа се списък с 23 обекта на територията на нашия район. От тях 11 дори не са били налични към момента на проверките. Останалите 6 не са с точни координати, а за още 6 са съставени констативни актове“, каза Божилов.

Припомняме, че от пресконференция на кмета на София Йорданка Фандъкова вчера стана ясно, че павилионът в двора на болница “Св. Иван Рилски” е бил свързан на база служебна бележка, подписана със запетая от главния архитект на район “Триадица”, пише 24 часа. В същото време преместваемият обект не е имал документ за въвеждане в експлоатация. Точно този документ обаче е част от условията за сключване на договор за подаване на напрежение от ЧЕЗ, откъдето уточниха, че не са контролен орган, който да следи за законното разполагане на преместваемите обекти.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

мечо

мечо

18.02.2021 | 11:21

И за този случай и за всичко дори за миналогодишния сняг е виновен Б. Борисов.

Отговори
7 3
Аааа, забрави

Аааа, забрави

18.02.2021 | 12:19

Забрави и за Иван Костов, още по-виновен е. Спомни си случая с малкия Пепи... Странно защо, сега обаче няма стотици нахъсени бакшиши да протестират пред НС за Оставка на правителството... Защо ли така?

Отговори
3 2
Георги

Георги

18.02.2021 | 11:12

Как стотици хора минаха без да ги удари тока. Като чух експертизата мисля, че въпросното дете е опънало кабела за да го прибере и тогава се е получило оголването на проводника и токовия удар.

Отговори
8 7
мечо

мечо

18.02.2021 | 13:02

На комуниста все някой друг му е виновен, а той винаги е ПРАВ.

Отговори
4 0
Док

Док

18.02.2021 | 16:16

Искал е да ти открадне насраните гащи

Отговори
3 0
мхм

мхм

19.02.2021 | 10:26

Ромче се е опитало да прибере кабела? - сигурен ли си в това? Историята изглежда доста по-различно като насложиш фактите.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай