Следвайте ни

Партньор №1 на Volkswagen разкри шансовете на завода у нас

viber icon

Направихме всичко, което зависи от нас, „Фолксваген” да стъпи в България.

Ние сме партньор №1 за 2018 година на германската компания и поради тази причина бяхме помолени от правителството да направим презентация на България пред ръководството на „Фолксваген”, защото нашата дума тежи като изключителен партньор.

Това обяви генералният директор на „Теклас” Неби Анъл, цитиран от 24rodopi.com.

„Сторихме го, но изцяло решението ще е на германския гигант”, допълни той.

Компанията произвежда елементи за абсолютно всички автомобилни компании в света. Разполага с четири завода край Кърджали, един в Крумовград, а в момента изгражда производствени мощности и край Враца.

Холдингът има заводи също така в Сърбия, Мексико и Китай. До края на годината ще изгради завод и в САЩ.

„За да дойдат толкова големи компании тук, то трябва да има и много големи подизпълнители. В България има 250 такива фирми, които произвеждат елементи за автомобилостроенето.

Но те са с малък капацитет. Ние сме най-голямата.

Затова и дойде предложението от правителството да съдействаме за избора на „Фолксваген”, като презентираме страната”, посочи Неби Анъл.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

@@@@@

11.08.2019 | 15:50

Кога турско-немските лайнари ще направят завод в България , в нейните турски покрайнини ДА , за да работят там турците с български паспорти . По принцип парите от данъци пак ще се поделят в София но обикновеният българин няма да спечели абсолютно нищо от тия мекерета.

Отговори
2 5

Георги Илиев Митев

11.08.2019 | 00:25

ТОВА Е РАБОТНАТА СЕДМИЦА НА"ВИСШИСТИТЕ". ДНЕСКА БУДУВАТ, УТРЕ ФЛИРТУВАТ, ВДРУГИДЕН СИ ПАЗАРУВАТ, ПОСЛЕ ПЪК ПРАЗНУВАТ И НАКРАЯ ПАК ПИРУВАТ. СЕДМИЦАТА СВЪРШИ, МЕСЕЦЪТ ПРИВЪРШИ И ГОДИНАТА ЗАВЪРШИ, А РАБОТАТА СИ... НЕСВЪРШИ.

Отговори
1 5

Георги Илиев Митев

11.08.2019 | 00:20

ТОВА Е РАБОТНАТА СЕДМИЦА НА "ВИСШИСТИТЕ". ДНЕСКА БУДУВАТ, УТРЕ ФЛИРТУВАТ, ВДРУГИДЕН СИ ПАЗАРУВАТ, ПОСЛЕ ПЪК ПРАЗНУВАТ И НАКРАЯ ПАК ПИРУВАТ. СЕДМИЦАТА СВЪРШИ, МЕСЕЦЪТ ПРИВЪРШИ И ГОДИНАТА ЗАВЪРШИ, А РАБОТАТА СИ...НЕСВЪРШИ.

Отговори
0 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?