Следвайте ни

Партийната субсидия остава 8 лв. на глас, Слави се вбеси

viber icon

Предложението за намаляване на партийната субсидия от 8 лв. на 1 лв. за  получен глас бе отхвърлено от Парламента преди броени минути. 

То първоначално бе прието, но бе поискано прегласуване и "за" предложението гласуваха само хората на Слави,  "против" - 86 и "Въздържали се" -6 , с което то бе отхвърлено.

Не закъсня и реакцията на шоумена-политик. Той написа гневен пост в социалните мрежи: 

"Преди малко в Парламента ние не успяхме да направим така, че държавната субсидия за партиите да стане 1 лев на получен глас. Така, както пожелаха 2 милиона и половина българи на законен референдум. И защо не успяхме? Защото изцяло "за" гласуваха само депутатите на "Има такъв народ". А "против" гласуваха депутати от всички останали парламентарни групи. Значи, когато става дума за пари - няма статукво ГЕРБ, БСП, ДПС, няма "Демократична България", няма "Изправи се! Мутри, вън!" Има нещо, което не мога да разбера. Толкова е ясно - хората не искат да дават милиони левове на партиите. Но голяма част от партиите казват - не. Вие не искате да ги давате, но ние ще си ги взимаме. Даже ще си направим закон, за да ви взимаме милионите, които не искате да ни давате, законно. Този парламент не успя да събере мнозинство, за да изпълни волята на народа. Може би следващият ще може", смята Трифонов. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Бъбу

Бъбу

06.05.2021 | 07:22

Абсолютно подкрепям фейс мейс, този пък дето се напъва да коментира неща от които е много далече, наричайки се майна е направо жалък смешник, като господарите си. Дебело спонсорираните шутове от "шоуто", не искали субсидия, а дали искат да обяснят на простоватите си избиратели с какви пари издържат партийната си кабеларка.

Отговори
1 0
Gledaxh

Gledaxh

05.05.2021 | 22:09

Hemefrodita Dogan se krie

Отговори
0 0
Майна

Майна

05.05.2021 | 17:42

Споко Трифонов , юли месец гласуваме над 1.3 милиона за теб и ще имаш над 120 депутати да може спокойно да мамкате мутрите на БКП ГЕРБ ДПС и БСП

Отговори
5 10
Slavi Trivonq

Slavi Trivonq

05.05.2021 | 17:15

Kazah vi levche sybsidiq za pred naroda posle shte se opravim.Levche sybsidiq molq

Отговори
3 7
мажоритарният слави

мажоритарният слави

05.05.2021 | 16:59

Те на референдума хората гласуваха за мажоритарен вот , но ти каза сега не може и те така , като стане вотът мажоритарен , личността ако е кадърна , не и трябват субсидии.

Отговори
15 5
Фейс мейс

Фейс мейс

05.05.2021 | 16:46

Абре аланкоолу, популизма ти вече издиша от всички страни. Осем лева субсидия дори при 2 милиона и половина реални гласа(което е доста висок процент на гласуване) е точно 20 милиона лева, при един лев субсидия е 2.5 милиона - значи спестяваш 17.5 милиона лева, но партията ти и в частност ти като нейн лидер направихте всичко възможно да има предсрочни избори които струват около 160 милиона лева. Ако нормалните избори се провеждат на 4 години както си му е редът и няма такива форсмажорни обстоятелства това значи, че твоето спестяване от субсидия ще започне да се избива точно на 40-тата година от днес нататък. Как мислите, дали след 40 години ще има значение, че с днешния избор сте спестили илюзорно малко пари от бюджета и дали дотогава някой следващ парламент без вашето участие няма да гласува нова промяна за субсидиите и да ги направи още по-големи от сега? Реално твоята партийка вече носи загуби на бюджета и на държавата и съответно на всички нас - данъкоплатците, а вашите игри са прах в очите на хората, защото вече е ясно - вие не се опитвате да изгоните ГЕРБ, вие искате да им заемете мястото, но от сега прозират и глупостта и алчността ви.

Отговори
28 9
Майна

Майна

05.05.2021 | 17:41

Абе ти си голям ТЪ-ПАК БЕ ! Новите избори ще струват 60 милиона а не 150 млн бе лъжец . И да - мажоритарно ше има НО след тези орез юли . БКП ГЕРБ унищожиха държавата и ограбиха за 12 години от българите 130 МИЛИАРДА ЛЕВА - ти за 60 милиона за избори ли се хващаш бе глу-пак ? Кое е по важно - да изхвърлим мутрите и организираната престъпност или да похарчим За едни нови ЧЕСТНИ избори 60 млн лева ? Кое бе

Отговори
3 13
Пройчо

Пройчо

05.05.2021 | 20:28

Ето разликата между двата електората нагледно - вижте двата коментара и сами си направете сметка кой от двамата колеги по-горе за кой е гласувал. После си направете сметка за интелекта им, за начина на изказване и за образованието ,защото и това се познава по написаното. Сега вече знаем коя част от народа за кого е гласувала. Жалко е само, че има толкова нискообразовани и толкова чалгари да гласуват за Фейсбук премиера.

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?