Следвайте ни

Парламентът разглежда отчета на главния прокурор, вижте какво пише в доклада на Гешев

viber icon

Главният прокурор Иван Гешев внесе доклада за дейността на прокуратурата в периода януари-август 2020 г.

Днес депутатите от Комисията по правни въпроси ще изслушат и обсъдят доклада на главния прокурор за работата на държавното обвинение от началото на годината.

Решението на Народното събрание да поиска доклад на прокуратурата по прилагането на закона за първите 8 месеца на годината бе взето в края на юли, по настояване на опозицията от БСП.

Според правилника на парламента докладът се обсъжда по същия ред, по който и годишните доклади за дейността на органите на съдебната власт. След становището на юристите в парламента, правилата изискват документът да бъде разгледан и в пленарната зала. При обсъжданията депутатите могат да отправят въпроси от свое име, както и постъпили такива от граждани, институции и неправителствени организации.

Наред с данните са броя на образувани, разгледани, приключени и висящи производства, в доклада е отделено място и на делата от особен обществен интерес. Сред тях са такива са корупция, организирана престъпна група, злоупотреба с евросредства, пране на пари и др.

Вижте доклада ТУК

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

* *

* *

14.10.2020 | 12:58

Пеевската метреса с каскета е резил за правосъдието.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?