2374
Следвайте ни

Парадокс: Три пъти повече амониев азот около "Вера Су", а морето било чисто

viber icon

Не можем да говорим за замърсяване на морето около кораба "Вера Су". Постоянно се следи тренда на замърсяване около потъналия до Камен бряг кораб. Нивата на амониев азот са три пъти по високи от допустимите, но в същото време не може да се говори за замърсяване на Черно море. Това каза в БНТ зам.-министърът на Околната среда и водите инж. Петър Димитров.

„За момента не може да се говори за сериозно замърсяване на Черно море въпреки високите нива на амониев азот. Видно е, че има замърсяване и с нефтопродукти“, каза заместник министърът. 

Всеки ден около кораба се взимат различни проби. Ако има тенденция към разлика в тренда на резултатите, мониторингът се оптимизира. Тогава се правят още тестове на водата. 

„Логично е да се направи заключение, че замърсяването идва от кораба. Но нямаме категоричен отговор на този въпрос от морска администрация, защото там не могат да направят проверка заради лошото време. От него зависи и кога ще започне разтоварването на на кораба“, каза зам.-министър Димитров.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

xxl

xxl

18.10.2021 | 09:36

А ЗАЩО ЗЕЛЕНИТЕ НЕ ПРОТЕСТИРАТ ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВОТО -ИЗПОКРИЛИ СА СЕ КАТО МИШКИ-ТОВА Е ЕКОКАТАСТРОФА-ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?