Следвайте ни

Пълна рокада в тотото, ексфутболистите Христо Йовов и Гошо Гинчев влизат в управата

viber icon

Пълна рокада докара ново  ръководството на Българския спортен тотализатор (БСТ), като в него влизат бившите футболисти Христо Йовов и Гошо Гинчев. Новината съобщи министърът на финансите Владислав Горанов, а смяната е станала със заповед на министъра на спорта Красен Кралев.

Най-известното име в новия управителен съвет е бившата звезда на Левски Христо Йовов-Бижутера, който се пробва неуспешно да стане кмет на Своге като кандидат на ГЕРБ на последните местни избори.  Другият бивш футболист в ръководството на тотото е екснационалът Гишо Гинчев, който в момента е председател на Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз и член на УС на “Академика-2011”.

Новият изпълнителен директор на БСТ е 40-годишният Любомир Петров, който последните две години оглавява дирекция „Търгове и процедури“ в "Информационно обслужване".  

 Другите двама членове са експерти от Министерството на финансите: шефът на дирекция "Данъчна политика" Людмила Петкова и началник на отдел в дирекция "Данъчна политика" Валентин Точев.

На въпрос кое е наложило тази смяна в спортния тотализатор министърът на финансите уточни, че преценката е на министър Кралев. "Ако погледнем резултатите досега и предизвикателствата пред спортния тотализатор в бъдеще за организирането на лотарии, преценката на министъра на спорта, съгласувана с мен, е че е необходима нова, свежа управленска мощ", заяви Горанов.

По взаимно съгласие са прекратени договорите на членовете на досегашния Управителен съвет на БСТ в състав:

Дамян Георгиев Дамянов - изпълнителен директор, Живко Атанасов Вангелов – председател на УС, Константин Любомиров Баджеков, Белчо Бойчев Иванов, Горяна Григорова Тодева.

Новите членове на Управителния съвет на БСТ са назначени, считано от датата на заповедта на министъра на младежта и спорта до края на мандата на Управителния съвет, който изтича на 25-ти ноември 2020г. На първото си заседание те ще изберат председател.

С цел осигуряване на приемственост на двата екипа и заради огромния опит, който притежава, на досегашния изпълнителен директор на тотализатора Дамян Дамянов му е предложено и той е приел да бъде назначен като консултант на новоназначения Управителен съвет на Българския спортен тотализатор.

Припомняме, че на 18 февруари влязоха в сила промените в Закона за хазарта, с които само държавата притежава правото да организира лотарийни игри. Поправките бяха обнародвани в Държавен вестник, с което се прекратяват и лицензите на действащите хазартни оператори.

С обнародването на текстовете лотарийните игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности, издадени на организатори, различни от БСТ, се прекратяват.

Тепърва ще се уточнява дали ще се разширява мрежата на тотото, за да продава повече лотарийни билети, стана ясно още от думите на финансовият министър. “Част от измененията в Закона за хазарта бяха да се ограничи достъпа до този вид хазарт, защото се беше превърнал в увлечение за много хора от ниски доходи“, завърши финансовият министър.

Преди две седмици от тотализаторът съобщиха, че пускат на пазара седем нови моментни лотарийни игри през 2020 г. и ще търсят алтернативни начини за дистрибуция. Промените в хазартния закон забраняват продаването на талони за лотария в търговски обекти и в близост до училища. БСТ ще може да организира лотарийни игри единствено в собствени пунктове или пунктове под наем, които са обособени като места специално за тази цел.

Ето новото ръководство на държавния тотализатор:

Новият изпълнителен директор на БСТ Любомир Петров има придобита бакалавърска и магистърска квалификация по компютърни системи и технологии в Технически Университет София.

Има богат професионален опит в сферата на технологиите, бизнес развитието и продажбените процеси. От януари 2018 година е директор на Дирекция „Търгове и процедури“ в Информационно обслужване АД. Предишният му професионален опит е свързан с „Телелинк България“ ЕАД, където е бил търговски директор и мениджър бизнес развитие.

.Людмила Костова Петкова е родена през 1967 година. Има магистърска степен по „Икономика и управление на търговията“ от Университет по национално и световно стопанство. От 2014 година Петкова заема поста директор на Дирекция „Данъчна политика“ в Министерство на финансите. От 2013 до 2014 година е била заместник-министър на финансите. Има професионален опит като началник на отдел и заместник-директор на дирекция в Национална агенция за приходите


Валентин Точев е роден през 1963 година. Има магистърска степен по „Икономика и организация на труда“ от Университет по национално и световно стопанство. От 2015 година Точев е началник на отдел „Анализ на данъчната политика“ на Министерство на финансите.

Професионалният му опит в Министерство на финансите започва през 2000 година, когато Точев става главен експерт в отдел „Анализ на данъчната политика“.

 

Гошо Гинчев е роден през 1969 г. Има бакалавърска степен по “Стопанско управление” от Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий”. Той е бивш национален състезател по футбол на България, участник на Световното първенство през 1998 г. и Европейското първенство през 1996 г. От 2004 до 2007 г. е спортно-технически директор на ПФК “Берое” Стара Загора. От 2015 г. до 2017 г. е член на УС на ПФК “Левски” София. В момента е председател на Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз и член на УС на “Академика-2011”.

Христо Йовов е роден през 1977 година. Има бакалавърска степен по “Стопанско управление” от Висше училище по сигурност и икономика-Пловдив. Бивш национален състезател по футбол на България. След приключване на професионалната си кариера е спортно-технически директор на ПФК “Левски” София (2013-2014). От 2015 до 2016 година е заместник-кмет в Община Своге в направление „Образование, култура и спорт“. В момента е общински съветник в Своге.

Христо Йовов
 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Тото участник

Тото участник

19.03.2020 | 16:11

Старият шеф го сменят (слаби резултати) и го канят за консултант-дивотия. Как ще назначаваш-прави конкурс.Изобщо голяма мафия.Предварително изтеглени числа-наказани няма, 2 последователни тиража със еднакви числа-наказани няма,5 последователни числа-няма проблем случва се.Имало "комисия" представители на тотото.А наш представител-ние даваме парите? ЗАДА ПОВИШИТЕ ПРИХОДИТЕ ТРЯБВА ДА ПОВИШИТЕ ДОВЕРИЕТО-НАПРИМЕР ТЕГЛЕНЕ ПРЕД ПУБЛИКА -РЪЧНО ТЕГЛЕНЕ АМА ЕДВАЛИ ТАКА НЕ МОЖЕ ДА СЕ МАНИПОЛИРА. ВЕЧЕ СЪМ БИВШ УЧАСТНИК ЩОТО НЕ ВИ ВЯРВАМ

Отговори
1 0
Тотомилионер

Тотомилионер

28.02.2020 | 18:59

Трябва отново да се върне анонимността на спечелилите големи суми. Никъде го няма това да те показват с "дадзибао" колко пари си спечелил. Оснен това, ако искаш да си изтеглиш печалбата от клиентската сметка, трябва да платиш на шибаната банка 1.4 процента, тоест на 1 милион те ограбват с 14 000 лева. Пълна мафия!

Отговори
2 0
Остап Бендер

Остап Бендер

28.02.2020 | 15:31

Тези от старото ръководство са пълни ни нагли мошеници. На страницата за онлайн залагания на Българския спортен тотализатор в играта „Тото джокер” участникът не вижда фабричния номер на фиша, който се генерира едва след извършване на залагането. Това е грубо нарушение на чл. 39, ал. 1 от Закона за хазарта, където ясно е записано, че при тото игрите „се залага върху една или повече състезателни цифрови комбинации”. Именно деветцифренният фабричен номер на фиша дава възможност за залагане върху една или повече цифрови комбинации, в случая чрез съответните позиции. Ако не беше така, този номер нямаше да бъде отпечатан върху фишовете, които се предлагат в тотопунктовете, а щеше да се генерира от Централната компютърна система при обработката им. В немското тото, освен че номерът се генерира предварително, можеш да си го променяш, както пожелаеш. Междувпрочем налице е и друго грубо нарушение при онлайн залаганията, организирани от БСТ – всички квитанции се обявяват за непечеливши преди тегленето в играта „Втори тотошанс”, което се извършва на следващия ден след тиража. Откъде да съм сигурен, че онлайн фишът ми, който е обявен вече за непечелишв, участва в тегленето за допълнителните печалби. Писал съм къде ли, но без резултат.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?