Следвайте ни

Отвориха ремонтирания участък на АМ „Тракия“ до Чирпан

viber icon

Пуснаха движението по ремонтирания 6-километров участък от автомагистрала "Тракия". Той е част от общо 17 километра, които се обновяват в момента.

Възстановено е преминаването в отсечката между връзката за магистрала "Марица" и пътен възел "Чирпан". Ремонтът на останалата част от трасето до пътен възел "Чирпан-изток" продължава, съобщи БНТ.

Скоростта в този участък дълго време беше ограничена до 90 км/ч заради вълните по асфалта и дълбоките коловози, които се бяха образували. Строителните работи по него започнаха в началото на февруари.

 Ремонтирана е цялата пътна конструкция, като е използван методът на студено рециклиране. Отсечката е с възстановена носимоспособност на пътното тяло, подобрено отводняване и нова асфалтова настилка за много тежък трафик.

"Всеки един асфалтов пласт е с полимерно дефициран битум, което води до по-голямата му устойчивост на температурни деформации, за да не се получават коловози. И по средата между конструкциите от асфалтови пластове има геомрежа, която да разпредели напреженията равномерно между всяка една от лентите, не просто да се концентрират в една лента", заяви инж. Даниел Иваничков от АПИ.

Положена е нова маркировка и ограничителни мантинели, които да гарантират безопасността на движение.

"Ние използваме структурни маркировки от пластични материали, които да концентрират вниманието на водача върху платното и върху поведението му на пътя. Тоест, ако вие стъпите с гумата върху маркировката, съответно тя ще издаде звук", допълни инж. Иваничков.

Създадена е временна организация на движение.

"Пускаме участъка до пътен възел "Чирпан-изток", където се слиза на третокласния път и след това автомобилите могат да се върнат на автомагистрала "Тракия" при възел "Чирпан-запад", каза още той.

Предвижда се ремонтът на останалите 10 километра да завърши на 19 април.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

George Pashev

George Pashev

03.04.2021 | 08:09

Отворили са само част от ремонта. В крайна сметка, пак се заобикаля през околовръстното на Чирпан.

Отговори
0 1
Пичага

Пичага

02.04.2021 | 20:59

Краварката е в левия ъгъл ...

Отговори
0 1
Гаранция

Гаранция

02.04.2021 | 19:26

На есен пак ще го поправят - навици!

Отговори
2 3
Кото

Кото

02.04.2021 | 17:12

КАТЕТО ЕВРО Е СТАРА ПРЪДЛА

Отговори
1 3
Кфкф

Кфкф

02.04.2021 | 16:08

Това рециклиране е доста съмнително който не вярва да види пътя Болярци Поповица ! И второ какви бяха тия напъни все едно ще се раждa сбъркана работа бачкаш от три сутринта до 6/7 врчерта цял месец

Отговори
2 6
Alissica17

Alissica17

02.04.2021 | 17:11

В­­и­ж­т­­­е­ ­­м­­­о­я­т­­­а­­ ­т­и­й­­­н­­ ­п­­­у­­­т­­к­­а­­ ­­­-­­ ­­­W­­W­W­.­­B­­G­­1­­7­­­.­­C­L­U­B­­

Отговори
0 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?