Следвайте ни

Отварят ресторантите в хотелите за празниците

viber icon

Ресторантите и кафенетата в хотелите ще бъдат отворени за празниците. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред Комисията по икономическа политика и туризъм.

Мярката е съгласувана с премиера Бойко Борисов и поискана от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Националният борд по туризъм. Обсъдена е и с Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията.

"По мое предложение до министъра на здравеопазването се възприе подходът да бъдат допуснати гостите на хотела за изхранване в заведенията, но само за техни гости. Конкретиката е до 22.00 ч. да поставим вечерен час и да бъде спазен 50% от капацитета на заведението. Това е моето предложение, което беше възприето като подход и аз съм благодарна на щаба, че го възприе", каза още Марияна Николова.

Тя посочи, че лично се е ангажирала с конкретни проверки, защото е нецелесъобразно спа центровете да работят, хотелите също, а хората да се изхранват по стаите.

Предоставянето на добре насочени, достатъчни по размер ресурси, бързо и ефективно е критично важно за уязвимите бизнеси и работници по време на кризата. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред народните представители от парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Зуум

Зуум

16.12.2020 | 21:56

Тази е време да си ходи. Вече!⁸

Отговори
3 0
гост

гост

16.12.2020 | 20:47

Безобразие! Как нямате съвест !

Отговори
7 0
Браво

Браво

16.12.2020 | 20:46

Е мнооого сте прости, ей!

Отговори
7 0
Отврат

Отврат

16.12.2020 | 20:22

Ол-игоф-рени! Държава, която се ръководи от кръчмари, да мре! Значи може творците на свободна практика да умират от глад, но въ-шка-рите с ресторанти и хотели нямали резерви да стиснат малко ненаситните си зад-ниц-и! И жалкото е, че ще се намерят кре-тени, които ще хукнат по празниците пак, с след това ще пълнят болниците и заради простотията им ще измират хора, включително лекари....Ма-мавидеба мало-умна! Дано пук-нете!

Отговори
12 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?