Следвайте ни

Отварят АМ "Струма" след пожара

Отварят за движение участъка от автомагистрала "Струма" край Дупница за уикенда. 10-километровата отсечка беше затворена преди 10 дни след пожар в пункт за вторични суровини.

До няколко часа движението трябва да бъде пуснато, но само в едното платно. Идеята е да се намали трафикът, като в петък и събота ще се пусне движението в посока София, а в неделя и понеделник - в посока Гърция.   

Обходният маршрут е от км 50 на магистралата – по път Е-79 през Дупница – до пътен възел „Бобошево” - около 20 км. Той остава валиден през другите дни от седмицата, когато движението по участъка Дупница - Бобошево ще бъде спирано.

Днес АПИ прави проверка дали е разчистено под моста след пожара на 13 август. Огънят от сметището повреди конструкцията на съоръжението и спря движението по АМ "Струма" в разгара на летния сезон. Боклуците под моста са избутани настрани, но още не са премахнати. В същото време има предписание към Пътната агенция от РИОСВ - Перник. До 2 септември АПИ трябва да се почисти терена, за който отговаря - 2,5 метра пространството под магистралата.

Източник: Actualno.com

 

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?