Следвайте ни

Отново ваксинират! Боцкането започва днес, кога връщат "зелените коридори"

viber icon

В момента се разпределят получените над 52 800 дози от ваксината на „AstraZeneca“. Представители на 28-те Регионални здравни инспекции в страната са в София и получават предварително разпределеното за тях количество. 

Днес до обяд ще преценим дали да пуснем "зелени коридори", каза министър Ангелов, тъй като интересът е изключително голям и има много чакащи за имунизация.

50% от получените ваксини ще бъдат за личните лекари, а останалите ще постъпят във ваксинационните пунктове“, каза на брифинг директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов. 

"От следващата седмица вече ще има възможност да започне ваксиниране на участници от 1-ва до 4-та фаза. Разпределението се прави от Министерството на здравеопазването и всички области получават ваксини", каза Кирилов. 

Над 210 000 са ваксинираните срещу коронавирус българи до момента, ваксинационната програма върви достатъчно добре, въпреки забавянето на доставки и по-малкия брой ваксини, стана ясно още на брифинга

Относно "зелените коридори", Богдан Кирилов посочи, че ще бъдат възстановени когато има насищане с ваксини. Утре се очаква доставката на 21 060 дози от препарата на "Пфайзер".

"Информацията се анализира постоянно. Когато видим, че има достатъчно количества ваксини, ще се възстановят "зелените коридори". В пълна готовност сме за това. Поддържаме постоянен контакт с Европейската комисия във връзка с дфоставките и постоянно изискваме да получаваме максимално количествата ваксини, които сме заявили и са разписани в договорите с фирмите", заяви Кирилов.

Предполага се, че "зелените коридори" ще са отново активни до седмица, след като в страната пристигнат още две пратки с ваксини. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

И аз боцкам

И аз боцкам

28.02.2021 | 12:10

С кожена спринцовка.....

Отговори
2 0
Нали

Нали

28.02.2021 | 11:31

Тони боцкаджията!

Отговори
2 1
Ех Боцкане ли ще бъде

Ех Боцкане ли ще бъде

28.02.2021 | 10:09

Да ви го НАБОЦКАМ един 9 милиметров в челото между рогите говеда еврейски Побъркахте света с мързела си и лакомията Иде видов ден за вас и голямо Боцкане този път За холокост вече няма да се говори Ще се говори точно за боцкане и за здравето на нацийте Не за вашето ши .......бано здраве За нашето

Отговори
6 4
Боцкане

Боцкане

28.02.2021 | 09:49

Е.ати смотания жълт сайт....

Отговори
8 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?