Следвайте ни

Отменят машинното гласуване за местните избори

viber icon

Отменят машинното гласуване преди местните избори. Това намерение защитиха от ГЕРБ на извънреден брифинг в парламента по повод подготвени от тях поправки в Изборния кодекс. Промените ще бъдат осъществени в преходните разпоредби на Изборния кодекс - на първо време конкретно за местния вот наесен. 

Това обявиха депутатите от управляващата партия пред медиите в НС, като направиха уговорката, че засега само от БСП са против поправките. 

Промените се правят заради сигурността на гласуването, не само заради по-скъпия машинен вот, който излиза по 60 лв. на глас срещу 77 стотинки на хартиен вот, обясниха управляващите. 

"Ако оставим машините, рискуваме да се опорочи целият изборен процес. Масово да има обжалване", прогнозира депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Умчо

09.07.2019 | 14:41

"...Промените се правят заради сигурността на гласуването, не само заради по-скъпия машинен вот, който излиза по 60 лв. на глас срещу 77 стотинки на хартиен вот, обясниха управляващите..." Тиквите не са кратуни, да могат предварително да направят кметката кое колко струва и дали може да се лаже и с него. Сега, постфактум, разбраха, че машините стрували скъпо, а хартиените бюлетини евтино. Щото са свикнали да подменят бюлетини, а с машините е трудно. Тъпчовци, дорде не речеш.

Отговори
2 0

ГЮРО

09.07.2019 | 12:47

Толкова са тъпи, че не знаят как да фалшифицират протоколите от машините и се получава фрапираща разлика. Тия са за бесене...

Отговори
3 0

локомотивец

09.07.2019 | 12:05

Мръсници!

Отговори
2 0

Стефан

09.07.2019 | 11:58

Толкова лъжа и демагогия само в тези няколко "основания"!!! Ако машинното гласуване беше въведено за всички, само на цената на 2 "обикновени" избори, машините щяха да се изплатят, оттам нататък на всеки избори щеше да има десетки милиони икономии.... Истината, горчивата истина е, че това машинно гласуване им бърка в здравето, защото чрез машината няма как да драснеш чертичка на бюлетините, или пък да фалшифицираш секционния протокол, и да подправиш изборния резултат...

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?