Следвайте ни

Отменят грипната епидемия в още три области

viber icon

От днес се отменя грипната епидемия в областите Софийска област, Бургас и Видин. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. На територията на трите области отпада забраната за провеждане на детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и поставянето на имунизации. Грипната епидемия се отменя и на територията на община Габрово.

На територията на община Сливен грипната епидемия се отменя от 6 февруари 2018 г. Заради висока епидемична заболяемост грипната епидемия на територията на област Монтана се удължава до 11 февруари 2018 г. Занятия във всички учебни заведения в областта се преустановяват до 9 февруари, включително. Удължена е и грипната епидемия на територията на област Русе.

Учебните занятия в областта се възстановяват от 7 февруари 2018 г. Всички останали противоепидемични мерки остават в сила до второ нареждане. С цел ограничаване на заболяемостта от грип на територията на общините Свиленград и Тополовград от 6 февруари 2018 г. до 9 февруари 2018 г., включително, се преустановяват детските и женски консултации, имунизациите и профилактичните прегледи, плановите операции и свижданията в лечебните заведения.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?